Mehmet Akif Ersoy çeşitli etkinlikler ile anıldı

Isparta Belediye tarafından yapılan çeşmeye geçen sene ismi verilen Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, bu senede düzenlenen etkinlikler ile anıldı.

 

Anma programına Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Isparta Belediye Başkan Yardımcıları, Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, Isparta Belediyesi birim müdürleri, okul öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Anma töreni Mehteran-ı Şehr-i Gül"ün mehter şarkıları arasında başladı. Daha sonra kürsüye gelen Isparta"da düzenlenen Çanakkale şiirleri arasında birincilik ödülünü alan Mavikent İ. Ö.O öğrencisi Büşra eğiişleyen İstiklal Marşını coşkulu bir biçimde ezberden okuyarak dinleyenleri adeta mest etti. İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak için Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman kürsüye geldi.

 

Başkan Balaman konuşmasında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy"un 86. yıl önce kaleme aldığı İstiklal Marşı"nın basit bir şiir olmadığını belirten Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman “Bizler Mehmet Akif"in torunlarıyız. Bu nedenle Akif"in ideallerini ilke edinmeliyiz” dedi. Mehmet Akif Ersoy"u anmak için yapılanların yeterli olmadığına dikkat çeken Başkan Balaman, asıl önemli meselenin İstiklal Marşı"nı ruhlarda yaşatmak olduğunu dile getirdi. bu tür yapıtların önemle korunması gerektiğini savunan Başkan Balaman, gençlere bir proje sözü vererek “Temelini attığımız ve isminde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy"u yaşattığımız Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezini bu sene tamamlıyoruz. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından çeşmenin yanına dikilen İstiklal Marşı yazılı kitabe, Vali Şemsettin Uzun ve Çanakkale Şiirleri arasında Isparta"da birinci olan Büşra Eğiişleyen tarafından açıldı.