AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Mehmet Ali Dolunay, amacının sağlık, eğitim, turizm ve tarım alanlarında istihdam ve üretimi artırmak olduğunu söyledi. Dolunay, milletvekili seçilmesi halinde takipçisi olacağı tarımsal projeleri açıkladı. Dolunay, düzenlediği basın toplantısında şunlara dikkat çekti:

“1965 yılında Sütçüler İlçesinin Kasımlar Kasabasında doğdum. İlk ve Orta öğrenimi mi Isparta’da tamamladım. 1984- 94 yılları arasında 2 dönem Yedişehitler Mahallesi Muhtarı olarak görev yapan merhum Murat Dolunay’ın oğluyum.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdikten sonra 1987 yılında T.C. Ziraat Bankası Adapazarı şubesinde çalışmaya başladım. Darende, Malatya ve Antalya şubelerinde 8 yıl ziraat mühendisi ve 7 yıl başmühendis olmak üzere 15 yıl görev yaptım. Bu süre içerisinde Antalya bölgesinde örtü altında muz üretiminin ilk olarak yapılması fikrini ortaya koyarak, muz üretiminin iç kesimlere kaydırılmasıyla bölge istihdamının artışına katkıda bulundum. Bunun yanı sıra şuanda çiftçilerin kullandığı Başak Kartın uygulanması fikrini ilk ortaya koydum.

T.C. Ziraat Bankası’nın Antalya şubesinde görev yapmaktayken bankanın özelleştirme kapsamına alınması nedeniyle 2002 yılında kendi isteğim ile Orman Bakanlığına atandım. Cevre ve Orman Bakanlığının Birleşmesiyle oluşan Antalya İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde Avrupa Birliği Nitrat Direktifinin Türkiye’de uygulanması projesinde, bunun yanı sıra kırsal kalkınma yatırımların desteklenmesi programı kapsamında Tarım Reformu Uygulama projesinde görev yaptım.

12 Haziran 2011’de yapılacak olan milletvekili genel seçimleri de partili arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla yaptığımız istişareler sonucu, onlarında teşvikiyle İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ndeki görevimden istifa ederek AK Parti Isparta Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Amacım; ekonomi, sağlık, eğitim, turizm ve tarıma dayalı olan Isparta’mızda istihdamın ve üretimin artırılması sağlayacak projeler üretip hemşerilerimin refah seviyesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktadır.

Milletvekili seçilmem halinde takipçisi olacağım tarımsal projelerin bir kaçından bahsetmek istiyorum.

Devlet teşvikleriyle tarımsal sanayinin geliştirilmesi, Süt ve Yavru verimi yüksek olan küçük ve büyük baş damızlık hayvan ırklarının devlet desteğiyle Isparta’ya getirilerek çiftçimizin refah düzeyinin yükseltilmesi, dünya pazarlarının talep ettiği elma çeşitlerinin devlet teşvikiyle üretiminin yaygınlaşması, organik tarımın teşvik edilmesi, örtü altında sebze ve kesme çiçek üretiminde modern tarım tekniklerinin yaygınlaştırılması ile ilgili eğitim çalışmalarının yapılması, orman vasfını kaybetmiş araziler ile hazine arazilerinde özel ağaçlandırma projelerinin uygulanmasıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılacak müteşebbislerin teşvik edilmesi ve bu arazinin ekonomiye katkısının sağlanması, orman köylülerine kullandırılan Orköy Kredilerinin uygulanmasıyla ilgili başlatılmış olan mevzuat yenilenmesi çalışmalarının takipçisi olup daha büyük sermaye yapısının orman köylerine girişimin sağlanmasıyla orman köylerinde istihdamın artırılması, meyvecilikte erkenci çeşitler geliştirilerek don tehlikesinin önlenmesi ile çiftçinin ürün ve emek kayıplarının en aza indirilmesi, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin ve sanayinin devlet teşviki ile geliştirilmesi ve bu konuda Isparta’mızın marka haline gelmesi.”