Isparta Belediyesi Başkanlığına 29 Mart seçimlerinden sonra Yusuf Ziya Günaydın yeniden seçildi. 5 aylık süreçte idare şekli değişti, başkan yardımcılarından, daire müdürlerine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Başkan Yusuf Ziya Günaydın ile eski başkan Hasan Balaman arasındaki polemik erken başladı ve devam edeceğe benzer. Belki de siyasetin gereği budur.

Ancak Isparta Belediyesinde aksayan yönler var. Öncelikle belediyede organizasyon bozukluğu, insanların muhatap bulma sorunu hat safhada. Bu iki durum dışarıdan bakıldığında çok ciddi sorun teşkil ediyor.

Vatandaş belediye yöneticilerine göre oldukça basit, ama kendine göre çok önemli konuları çözmede muhatap bulamıyor. Bu muhatap, başkan adına sorumluluk alabilecek, söz söyleyebilecek bir isim olmalı.

Kim ne derse – desin, nasıl yaklaşırsa yaklaşsın Günaydın’ın yanına Mehmet Ateşgül şart. Başkanın dedikoduları bir kenara bırakıp, duymayıp kendinin ve vatandaşın rahatlığı için Ateşgül’ü yanına tekrar alması gerekiyor.

Belediye sadece kamu hizmeti değildir, sadece kanunların, yönetmeliklerin uygulandığı klasik bir devlet dairesi değildir. İmarından, suyuna, ödemesinden yoluna kadar sorunu olmayan belediyeye gelmez. Bu konularda sorunu olmayan vatandaş ta yok denecek kadar azdır.

Belediyecilik sorun çözme, milleti memnun etme işidir. Yürürlülükteki kanunları, yönetmelikleri herkes uygular. Önemli olan milletin sorununa yasa dışına çıkmadan veya yasanın esnek yönleri ile çözüm bulabilmektir.

Bu da ciddi bir idarecilik işidir. Bu nedenle diyorum ki, belediyeye iş gören, sorun çözen, vatandaşın “Başkan’a ulaşmaya gerek yok, O’nun adına sorunumu çözer” diye bakabileceği bir isim gerekiyor. Bu isim de bana göre Mehmet Ateşgül’dür.

Ateşgül’ün göreve başlaması hem Başkan Günaydın’ı, hem başkan yardımcılarını, hem daire müdürlerini, hem de MHP teşkilatını rahatlatacaktır. Ateşgül'e daha önce kızanlar, bugün O’na ne kadar ihtiyaç olduğunu herhalde anladılar.

Seçimler olalı 5 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen, belediye ile ilgili şikâyetlerde ciddi bir artış var. Başkanın yakın çevresindekilerin milletin konuştuklarını, şikâyet ettikleri konuları başkanı anlatması gerekiyor.

Şakir H. AKSÖZ

[email protected]