Merkezi hükümetlerle aynı çizgide hareket eden şehirler hizmet noktasında daha avantajlı konumda oldular. Bu şehirlerde sen-ben kavgasından uzak kent insanına en iyi hizmet noktasında birlikte hareket edildi. Birlik ve beraberlik içerisinde büyük başarılara imzalar atıldı.


14 Kasım 2002 tarihinde yapılan 22’nci dönem milletvekili seçimleri ile birlikte ülkemizde Ak Parti dönemi fiilen başlamış oldu. İstikrar ve hizmet dolu başarılı yıllar Türkiye’nin önünü açtı. 2002 yılından itibaren siyaset alanında Ak Parti ile birlikte hareket eden iller gelişmişlikte bir adım öne çıktılar. Türkiye büyüdükçe, o illerde büyüdüler. Malatya, Kırıkkale, Afyon, Kütahya, Niğde, Aksaray ve daha birçok il hizmet ve yatırımlarda gerekli payları aldılar.


14 Kasım 2002 yılında 22’inci dönem yapılan seçimlerde TBMM’ye 5 milletvekili gönderen Isparta, 4’nü Ak Partiden 1’ni muhalefetten göndermişti. 23 Temmuz 2007 yılında yapılan seçimlerde 3 Ak Partiden 2’de muhalefetten milletvekili Isparta’yı TBMM’de temsil etti. Takip eden 24, 25 ve 26’ıncı milletvekili seçimlerinde vekil sayısı 4’e düştü. 2 Ak Parti ve 2’de muhalefet partilerinden milletvekiliyle ilimiz TBMM’de temsil edildi.


Bugüne kadar Isparta’yı muhalefet partilerinden TBMM’de temsil eden milletvekillerine yakından bakacak olursak hepsi de pırlanta misali iyi insanlardı. Tecrübeli, deneyimli ve liyakatli kişiliklerdi. Ancak hizmet noktasında Isparta’ya ne kazandırdıklarına bakacak olursak maalesef hayal kırıklığından öteye gidilemedi. Seçim dönemlerinde vaat üstüne vaatlerde bulunan muhalif milletvekilleri, verdikleri sözleri gerçekleştiremeden vekillikleri sona ermiş oldu. Bu duruma hep birlikte tanıklık ettik.


Yukarıda birkaç ili sıraladım. Tabi bu iller arasında Isparta’mızı da sayabiliriz. 28 Haziran 2011 yılından beri TBMM’de 2 Ak Partili Milletvekili ile temsil edilen Isparta, 24 Haziran 2018 seçimleri ile birlikte 7-8 yıl aradan sonra tekrar 3 Ak Partili Milletvekili ile temsil edilmeye başlandı.
Alçak gönüllü kişiliğiyle tüm kesimlerin beğenisini kazanan Mehmet Uğur Gökgöz, 24 Haziran seçimleri ile birlikte Isparta’yı temsilen TBMM’ye gitti. Bugünlerde şehir merkezi ve ilçelerde teşekkür gezilerine devam eden Mehmet Uğur Gökgöz çarşı ve pazarda hemşerileriyle hemhal olmakta, dertlerini ve sorunlarını dinlemekte. Tabi bu durum vatandaşlar açısından sevindiricidir. Mehmet Uğur Gökgöz genç ve dinamikliğiyle inşallah uzun yıllar Isparta’mıza hizmet edecektir.


Demem şu ki; 4 vekili olan Isparta’ya 2 muhalefet vekili çok lüks gelmekteydi. Elbette ki muhalefet olacak. O muhalefet vekilleri ‘karnı tok, sırtı pek’ misali olan İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya gibi büyük şehirlerden olsun. Tenceresinde pişirip, kapağında yiyen küçük iller için en doğrusu merkezi hükümetlerle birlikte hareket etmektir.  


24 Haziran seçimlerinde Süreyya Sadi Bilgiç vekilimiz 5’inci dönem, Recep Özel vekilimizde 4’üncü dönem olarak TBMM’de tekrar yerlerini aldılar. Bugüne kadar birçok alanda Isparta’mıza kazandırdıkları değerli hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Elbette ki hizmetler ve yatırımlar artarak devam edecek. Çünkü hükümet kanadından 3 vekilimiz var. 
Tüm vekillerimize önce sağlık, sonra kolaylıklar diliyorum.