Bu yıl 35.'si yapılan Uluborlu Geleneksel Kiraz Festivali ve Yağlı Pehlivan güreşlerinde Mehmet Yeşil Yeşil başpehlivan oldu. 

   Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 206 pehlivanın katıldığı güreşlerde 2009 ve 2010 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, finalde geçen yılın Kırkpınar üçüncüsü Yüksel Kalay'la karşılaştı. Yeşil rakibini yenerek başpehlivan oldu.     

İki hafta sonra yapılacak 650. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde üçüncü defa başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini belirten Yeşil, "Bu sene Kırkpınar'da hedefim birinci olarak altın kemerin ebedi sahibi olmak. Antalya'ya altın kemerle dönmek istiyorum. Çalışmalarımız bu yönde. İnşallah bunu başaracak güçteyiz.

İki yıl birinci olduk, üçüncü yıl neden olmasın. Uluborlu bizim en çok başarı aldığımız sahalardan birisi. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.     Mehmet Yeşil Yeşil'in ilk turda yendiği geçen yıl Kırkpınar finalinde karşılaştığı Ali Gürbüz de hedefinin Kırkpınar başpehlivanlığını kazanmak olduğunu belirtti.  

  Uluborlu güreşlerinin ağalığını 2008 yılının güreş ağası işadamı Selim Demirelli 35 bin TL'ye kazandı.