Uluslararası Rotary 2430. Bölge önderliğinde düzenlenen ''Mekke-Roma Dünya Barışı Bisiklet Turu'' kapsamında Mekke Emiri Halid el Faysal'ın mektubunu Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a götüren bisikletçiler Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine ulaştı.
Mekke'den 3 nisan tarihinde yol çıkan ve Suriye üzerinden Türkiye'ye Kilis'ten giriş yapan aralarında 3 Türk sporcunun da bulunduğu çeşitli ülkelerden toplam 25 bisikletçi, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine ulaştı. Bisikletçilerin ilçeye girişinde polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Bisikletçiler, Şarkikaraağaç'tan sonra Isparta'ya hareket etti. ''Mekke-Roma Dünya Barışı Bisiklet Turu''na katılan bisikletçiler Isparta Polisevinde konakladıktan sonra Denizli'ye hareket edecek.
Bisikletçiler daha sonra 4 Mayıs tarihi'nde İstanbul'a ulaşacak. Bisikletçiler için Topkapı Sarayı Bahçesi'nde tören düzenlenecek. Bisikletçiler daha sonra 5 Mayıs tarihinde İstanbul'dan Selanik'e geçecek ve 12 Mayıs'ta Roma'da olacak.
Amaçlarının ülkeler ve kültürler arasında iyi niyet ve hoşgörüyü temin etmek ve barış mesajı vermek olduğunu belirten bisikletçiler, ''Dil, din, ırk ayırt etmeden tüm dünyada kardeşliği, dinler arası hoşgörü ve iyi niyeti vurgulamak ve bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. İslam ve Hristiyan dünyasının sembolik merkezleri olan Mekke-Roma arasında bir köprü oluşturmak istiyoruz'' dedi.
''Mekke-Roma Dünya Bisiklet Turu''na Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destek verdiği belirtildi.