Bu Şehrin İslam ve Müslümanlar açısından vazgeçilmez olduğunu belirten Akçil, ‘’Biz Milli Gençlik Vakfı’nın 1975 yılında kurulmasından bu güne kadar, yıllardır Mekke’nin Fethi programlarını icra ediyoruz. İcra etmemizde tabi ki birçok sebep var. Bu sebepleri açıklayacak olursak, biliyoruz ki Mekke’nin Fethi’nin tarihi 31 Aralık değil.

Ocak ayı içerisinde Mekke’nin Fethi hadisesi gerçekleşmiştir.

Biz 31 Aralık tarihini, yılbaşı gecesi münasebetiyle tercih ediyoruz. Biz tabi ki her insanın tercihine saygı duyarız. İsteyen Mekke’nin Fethi’ni, isteyen de yılbaşını kutlayabilir. Kimseye niçin böyle bir tercihte bulunduğunun hesabını sorma derdinde değiliz. Ancak inancımız açısından Mekke’nin Fethi hususunda gençlerimizi ve insanımızı bilgilendirmek istiyoruz. Tarihimizi ve değerlerimizi hatırlatarak onları bilinçlendirmek istiyoruz. İnsanımızı bu programa davet ederek Mekke’nin Fethi’ni anlatmak derdindeyiz. Ayrıca bir Hristiyan adeti olan yılbaşı konusunda da yıllardır düşülen yanlışlara düşülmemesi için gayret gösteriyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Akçil, ‘’Özellikle son 20 yıllık dönemde Siyonizm başta olmak üzere terör ve İslam’ı yan yana getirmek isteyen çeşitli yapılar var. Biz burada Batının ortaya koyduğu işgal anlayışı ile İslam’ın ortaya koyduğu fetih anlayışı arasındaki farkı ortaya koymak noktasında bu programı icra etmiş olacağız. Bu yapılar kendilerinin yaptığı işgal ile Müslümanların yaptığı fetih anlayışını ilişkilendirip, fetih anlayışını işgalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar. Oysa işgal ve fetih arasında çok temel farklar mevcut. Fetih, insanları kurtarmak ve kötülüklerden güzelliklere doğru sevk etmek için yapılırken işgal, canlı olan ne varsa onları yok ederek kendi menfaatlerini gerçekleştirme gayesi taşır. Fetih bir kurtuluş, yeniden doğuş ve yaşatma hareketidir. Ancak Batının işgal hareketi bir yok etme hareketidir. Bizler fetih ve işgal arasındaki temel farklılıkları insanımıza anlatmak için bu çalışmayı ortaya koymaktayız. Aynı zamanda bu fethin Müslümanların savaş hukuku açısından çok büyük kıymeti vardır. Fetih sırasında mazlum ve masum olan, savaşa bulaşmayan kitlelerin haklarını koruma hususunda İslam’ın ne kadar kuşatıcı olduğunu görmekteyiz.’’ dedi.

Biz Mekke’nin Fethi’nin 1388'nci yıldönümü nedeniyle düzenleyeceğimiz ‘Mekke’nin Fethi’ programında İlahiyatçı Osman DOĞAN Hocamızın katılımları, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ezgi, marşların sunumlarının yanı sıra sinevizyon gösterimi, tiyatro gösterileri, şiir dinletileri gibi etkinlikler gerçekleştireceğiz .Programımızda AGD’nin 15 Aralık tarihinde Türkiye genelinde yapmış olduğu Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren lise öğrencilerine de ödülleri verilecek. 31 Aralık Pazartesi Günü Saat 20:00’da Halıkent Modapark Düğün salonunda gerçekleştireceğimiz Mekke’nin Fethi programına tüm Isparta halkını davet ediyoruz.