Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Birliği(TurkMSIC) olarak yaklaşık 45 tıp öğrencisinin katılımıyla İYAŞPARK AVM'de, meme kanserine dikkat çekmek üzere  bir stand çalışması yürüttü.
Dönüşümlü gruplarla  10.00-19.30 saatleri arasında  ve tek gün olarak gerçekleşen çalışmada AVM ziyaretçilerine hastalığa ilişkin bilgilendirme içeren broşür dağıtımı yapıldı.
Meme kanserinin düzenli mamografi çektirilerek erken tespit edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken  ve erken tespit için 40-69 yaş aralığındaki kadınların düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmalarını,düzenli olarak sağlık personeline meme muayenesi yaptırmalarını ve düzenli olarak mamografi çektirmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatan  Süleyman Demirel Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı  Yunus Emre Ekinci yapılan faaliyete ilişkin şu açıklamada bulundu: 
‘’Günümüzde her 5-6 kadından birinin meme kanseri risk grubunda bulunması bu etkinliğin önemini ortaya koyuyor. Yaklaşık 1000 kişiye bilgilendirme yapılırken Türk Tıp Öğrencileri Birliği'nin sosyal medya hesaplarında da ekim ayı farkındalık ayı olduğundan meme kanserine dikkat çekildi. Dinleyicilerimize, meme kanserinin günümüzde çok yaygınlaştığı ancak erken teşhisle kurtulmanın %98 oranında olduğu anlatılarak erken teşhis vurgulandı. Ulaşılan kişiler yaş gruplarına göre klinik muayenesine yönlendirildi ya da KETEM gibi kuruluşlara başvurmaları konusunda yönlendirme yapıldı.’’ Elif AKGÜL