19 Mayıs 1919 günü, Türk milletinin büyük uyanışının gerçekleştiği, işgalci güçlere karşı başkaldırının başladığı, ‘Ya İstiklal, ya Ölüm!’ sloganıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gündür. Mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda, milli mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüren milletimiz, birbirine kenetlenerek kutlu bir şahlanış ve diriliş gerçekleştirmiştir. Temeli 19 Mayıs 1919'da atılan ‘Milli Egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.

Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize özellikle de biz gençlere büyük görevler düşmektedir. İşte bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur.

İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs'ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesinin, Biz gençlere duyulan güvenin ve yine bize düşen büyük sorumluluğun göstergesidir. İlim, İrfan ve Hikmet Yolunda Çağın Şuurlu olarak yetişmemiz; İstiklalimiz, İstikbalimiz ve İstikrarımız bakımından hayati bir öneme sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Memur – Sen ailesi ve Eğitim Bir – Sen olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, istiklal mücadelesinin başladığı bu anlamlı günde, köklerindeki hazineyi keşfeden, medeniyet mefküremizin derinliğinden ilham alan genç kardeşlerimin, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum.

İhsan ARICI

Memur – Sen İl Temsilcisi

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı