Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, kamu çalışanlarına verilen banka promosyon ücretlerinin kendilerine de verilmesini isteyerek; “Memura var da emekliye yok mu?” dedi. 
 
EMEKLİLERİN PROMOSYON BEKLENTİSİ SÜRÜYOR 
 
Memurların maaşlarını aldıkları bankalardan verilen promosyonların maaşlarına yansıtılması uygulaması sürüyor. Emekliler de bu uygulamadan yararlanmak ve maaş aldıkları bankanın verdiği promosyondan pay almak istiyorlar. Emeklilerin bu beklentisi yaklaşık 2 yıldır sürüyor. 
 
ERSAL; “PROMOSYON BİZİM HAKKIMIZ” 
 
Kamu çalışanlarına bankaların promosyon ödenmesinin usul ve esasları ile ilgili Başbakanlık genelgesinin değiştirilmesini beklediklerini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal; “Bilindiği gibi emeklilerimiz için 20 yıldır uğraş verdiğimiz İntibak Yasası geçtiğimiz aylarda çıktı. Biz bunun yanında emeklilerimizin promosyon hakkı olduğunu da düşünüyor ve şimdi bunun mücadelesini veriyoruz. Sayın Başbakanımızın bu işin üzerine eğileceğine inanıyoruz. Kendisinin bu yönde çalışması olduğunu da biliyoruz.
 
“PROMOSYON KONUSUNDA UMUTLARIMIZ SÜRÜYOR” 
 
Bilindiği gibi kamu çalışanlarına banka promosyonları ödenmesi için genelge var. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Başbakanlık genelgesinde emeklilere promosyon verileceğine ilişkin ibare olmadığını, bu genelgenin değiştirileceğini söyledi. Başbakanımız da bu konuda direktif verirse emekli de kamu çalışanı gibi promosyon alacak. Biz Başbakanımızın emekliye hassas ve duyarlı davrandığını biliyoruz. Promosyon konusunda da duyarlı davranacağını ve genelgeye emeklilerin de promosyon alacağı ibaresinin konulacağına inanıyoruz. İnşallah bu beklentimiz kursağımızda kalmaz. 
 
“HER EMEKLİYE YILDA 500 TL VERİLECEĞİ İNANCINDAYIZ” 
 
Promosyonlar kamu çalışanlarına bir maaş tutarı verilmektedir. Biz bir maaşa üzerinde istiyoruz ama büyük bir ihtimalle yılda 500 TL her emekliye promosyon verileceği inancındayız. Başbakanlık genelgesi var. Genelgede kamu çalışanları ibaresi var emekliler de alınır şeklinde düzenleme yapılırsa biz de promosyon alacağız. Promosyonun devletle hiçbir ilgisi yok. Bu bankalara bağlı ücret. Bankaya yatan maaş karşılığı veriliyor” dedi. 
 
Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal,emeklilere promosyon konusundaki umutlarının devam ettiğini ve bu konuda mücadelelerinin de süreceğini sözlerine ekledi.