Başkan Sarı’nın en önemli projelerinden birisi olan “Büyük Menderes Nehri” projesinin ilk etabı Mart ayı içerisinde ihaleye çıkacak. 
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan proje Dinar’da ve bölge insanında heyecan uyandırdı. 
Nihat Sarı İle Birlikte Menderes Nehri Daha Güzel Olacak ve Daha Güzel Akacak” sloganıyla paylaşılan projede birçok sosyal ve kültürel donatı bulunuyor.
Konu hakkında açıklamada bulunan Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar İlçesini daha yaşanılabilir hale getirerek nefes alan bir kent kimliğine kavuşturmak istediklerini söyledi. 
Büyük Menderes Nehri projesinin bölge insanına hitap edeceğini belirten Başkan Sarı; “Kentlerde sosyal yaşam alanları, kültürel donatılar büyük önem arz ediyor. Büyük Menderes Nehri insanlığa sunulmuş büyük bir nimet. Büyük bir güzelliktir, zenginliktir. Bu nimeti koruma-kullanma dengesi içerisinde en iyi şekilde avantaja çevirmek istiyoruz.  Bu kapsamda Menderes Nehrini bataklık görünümünden kurtararak, daha temiz ve daha güzel hale getireceğiz inşallah.” diye konuştu. 
Büyük Menderes Nehri Projesinin Devlet Su İşleri tarafından yapılacağına dikkat çeken Başkan Sarı; “Şimdiden Isparta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere destek olan herkese halkımız adına çok teşekkür ediyorum. Çok yönlü entegre bir proje olacak. Sosyal ve kültürel donatılar olacak. Orta yaş grubu insanlarımız dinlenirken, gençlerimiz eğlenecek. Çocuklarımızda çeşitli zeka oyun parklarıyla hem eğlenecekler hem de öğrenecekler. Ailelerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız kaliteli zaman geçirecekler. Çalıştaylar, konferanslar düzenlenecek. Spor aktiviteleri yapılabilecek. Şimdiden hayırlı olsun” dedi./İbrahim Demirayak