15 senedir terzicilik yapan Terzi Ender Karakoyun, Merdiven altı terziciliğinin bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Kendisinin yıllardır bu işin içinde olduğunu ve kanunlara uygun, vergi nizamlarına uygun, kısacası devletin vermiş olduğu görevleri yerine getirdiklerini, düzenli olarak vergilerini ödediklerini söyleyen Terzi Ender Karakoyun, merdiven altı terzicilik yapan kişiler vergilerini dahi ödemeden mesleğini yapmaya devam ettiklerini belirtti.

TERZİ KARAKOYUN; “HAZIR GİYİM TERZİLİK MESLEĞİNİ BİTME NOKTASINA GETİRDİ”

Hazır giyim sektörünün gelişmesi ile terzilik mesleğinin bitme noktasına geldiğini ifade eden Karakoyun, “Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte fabrikasyon üretime geçen giyim sektöründe, terziler sadık müşterileri ile ayakta kalmaya çalışıyor” dedi.

“İNSANLAR TERZİLERİN YOLUNU UNUTTU”

Terzi Karakoyun, İnsanların hazır giyimle tanışmasından önce mesleklerinin daha iyi olduğunu söyleyerek, “Geçmişte ölçü aldırmak, prova yaptırmak ve farklı giyinmek için terzilerin yolunu tutan insanların çoğu şimdi bizleri unuttu” şeklinde konuştu.

 “GİDERİMİZİ ZOR KARŞILIYORUZ2

Geliri az olan kişilere hitap ettiklerini belirten Karakoyun, “Gelir ve giderlerimizi ödeyecek kadar kazanıyoruz” dedi.  Karakoyun, artık terzicilik mesleğinin kalmadığını söyleyerek sözünü noktaladı.