"Vatandaşlarımız sağlıklarını ön planda tutarak, bilmediği yerlerden merdiven altında üretilen sağlıksız gıda alışverişi yapmamalıdır. Sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, Pazar ve sokaklarda rastgele tezgah açanlara dikkat edilmelidir.

Vatandaşlarımız tanıdıkları esnaftan alışveriş yapmalı ve bilinen ürünleri tercih etmelidir. Satılan ürünün içeriği belli değilse, fiyatı 3-5 lira ile normalin çok altında satılmaktadır. Bu da normal değil. Satılan ürünler hijyenik bakımdan ve fiyat yönüyle kontrol edilerek, denetimler artırmalıdır. Denetim  sırasında satış yapanların esnaf oda kayıtları mutlaka aranmalıdır. Böylelikle kirasını, vergisini veren küçük esnaf ve sanatkarın da haksız rekabetten zarar görmesi engellenmektedir.

Çin'den gelen malların da maalesef markaları değiştirilerek ve yerli markaların kopyalarını yaparak sağda solda tezgahlarda satan korsan satıcıların engellenmesi gerekmektedir. "Biz bu ülkede haksız kazanca karşıyız. Bayram dolayısıyla giyim kuşamın yanında daha çok şeker ve tatlı piyasasında talebin yoğunluğuna bağlı olarak sağlıksız şartlarda bir binanın bodrum katında veya bir mahallede tuttuğu dükkanda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarıyor, milleti zehirliyor.
Vatandaşımız bu tür alışverişleri yaparken dükkanlarda dahi üretim izni olup olmadığına bakmalıdır.

Bir taraftan da ülke genelinde 8 milyonu aşkın kişinin şehirlerarası yolculuk yapacak ve yolcu sayısının artması üzerine korsan taşımacılar ortaya çıkacaktır. Toplu taşım araçlarını tercih ederken, korsan taşımacılık yapan, taksici, minibüsçü ve otobüsçülere dikkat edilmelidir. Bildiğiniz firmaları tercih edin. Bu arada şoförlerimizi uyarıyorum. Kendi canınız kadar diğer insanların canları da size emanet edilmektedir. En iyi sürücü hız yapan değil, kaza yapmayan sürücüdür. İyi sürücü yol verir, yol gösterir. Hatalı solama yapmaz, kuralları ihlal etmez."