FUAR ALANI’NDA ÇÜNÜR VE DEREGÜMÜ’DE OLDUĞU GİBİ SADECE KONUT YAPILMASI DÜŞÜNÜLMEDİ. İŞTE BÜYÜKŞEHİR VİZYONU.

 Isparta Belediye Meclisi, Yeni Şehir Çünür ve Deregümü bölgesinde yapılan hataya düşmedi, yıllardır imara açılması bekleyen Fuar Alanı’nda yeni bir şehir merkezi oluşturmak için imar revizyonu yaptı.

 Isparta Belediye Meclisi, dünkü toplantısında tarihi bir adım attı. Yıllardır imara açılması beklenen ITSO Ekonomi Kampüsü karşısındaki Fuar Alanı’nda hem imar kilidi kırılıyor hem de geleceğin Ispartasına ilişkin önemli bir mühür vuruluyor.

 Isparta Belediyesi’nin 1 milyon 258 bin m2’lik Fuar Alanı şerhli alan üzerinde planladığı imar değişikliği dünkü meclise getirildi. Belediye tarafından hazırlanan nazım imar planı sunumu meclis üyelerine izletildi. Tanıtım videosunda 1 milyon 258 bin m2’lik Fuar alanı diye bilinen bölgede yeni bir vizyon ortaya konduğu ve Isparta’nın geleceğinin inşa edildiğine vurgu yapıldı.

 İmar revizyonu çalışması kapsamında 1 milyon 258 bin m2’lik alan içerisinde yöresel restoran ve kafeler, yürüyüş ve bisiklet yolları, yapay gölet ve meydan, kent park, 30 bin m2’lik kent meydanı, Belediye binası, cami, rekreasyon alanı, 4000 araçlık yeraltı otoparkı, ofis ve ticari merkezler ile ticari ve konut bölgesi, okullar ve sağlık tesislerinin inşası öngörülüyor.

 Merkez Isparta adı verilen bölgede 1 km. uzunluğunda kent parkı oluşturulacak. Kent parkının bir ucunda meydana bakan cami, diğer ucunda yine meydana cepheli Isparta Belediyesi hizmet binası inşa edilecek. Arada kalan bölümde meydan, rekreasyon alanı, ticari alanlar yer alacak. Merkez Isparta’da 13 bin kişilik de konut inşa edilecek.

 İmar Komisyonu’nun raporunda Modernevler ve Anadolu Mahallelerinin devamında kalan 120 hektar alanda yapılan Merkez Isparta 1/5000 nazım imar planı revizyonunun  AK Partili, MHP’li ve İYİ Partili üyelerce oybirliği ile kabul edildiği meclise sunuldu. Mecliste de söz konusu değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ‘memleketimiz için çok güzel bir adım atıyoruz. Oybirliği ile bunu kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Ispartamız için hayırlı-uğurlu olsun” dedi.

Merkez Isparta Projesi kapsamında yapılan imar revizyonundan sonra 18 uygulaması yapılacak. 18 uygulaması tamamlandıktan sonra Merkez Isparta Projesi için belirlenen projenin uygulamasına geçilecek.