Merkez ve ilçelerdeki kongrelerin Şubat ayı içerisinde tamamlanması ve daha sonra Birlik seçimlerinin yapılması hedefleniyor.
Isparta merkezdeki 12 odanın seçimleri öncesinde başkan aday adayları üyelerine tek tek ulaşarak seçimi kazanabilme adına hummalı bir çalışma içerisindeler. Bazı oda seçimlerinin çok iddialı ve çekişmeli geçmesi beklenirken bazı odalarda ise mevcut başkanların karşısına aday çıkmayınca seçime tek liste ile gidecek olan başkanların daha rahat oldukları gözlendi.

İnsuyu Mağarası'nda Temsili Yörük Göçü İnsuyu Mağarası'nda Temsili Yörük Göçü


ISPARTA MERKEZDE 12 ODANIN 
BAŞKANLIK SEÇİM TARİHLERİ ve BAŞKANLIK İÇİN YARIŞACAK İSİMLER ŞÖYLE

1. Terziler ve Yorgancılar Odası kongresi 7 Ocak 2022 Cuma günü saat 10.00’da birlik toplantı salonunda yapılacak. Mevcut Başkan Fehmi Demirsöken’ın yeniden aday olduğu terziler ve yorgancılar odasının 190 üyesi bulunuyor. Isparta merkezde üye sayısı en az olan Terziler odasının seçimlerinde mevcut başkanın karşısına  yeni bir adayın çıkma ihtimali var. Seçimlere iki adayla katılacak olan Terziler ve yorgancılar odasında seçimi mevcut başkanın kazanmasına kesin gözle bakılıyor.

 2. Şoförler Odası Kongresi 8 Ocak 2022 Cumartesi Günü Saat 10.00 ‘Da Kongre Merkezinde  yapılacak. Merkezdeki odalarda üye sayısı en fazla odalardan birisi olan Şoförler ve otomobilciler odası seçimleri öncesinde mevcut başkan Mehmet Yücedağ’ın karşısına Isparta’nın tanınmış simalarından Hasan Kınay’ın başkan adayı olarak çıkacağı kongrede üyelerin tercihi ile yeni başkan ve yönetimi belirlenecek. Birlik başkanı Ahmet Tural’ın uzun yıllar başkanlığını yaptığı odada Tural’ın Milletvekili aday adayı olmasından sonra bu göreve yönetim tarafından getirilen Mehmet Yücedağ, uzun yıllar Sertur’da başkanlık yaptı ve Sertur’u kurumsallaştırarak başarıya taşıdı. Yücedağ bu kongrede yeniden aday olarak bu kez üyelerin oyları ile mevcut görevini devam ettirmek istiyor. Bir diğer aday Hasan Kınay ise seçime sosyal medya, internet siteleri ve açık hava reklamları ile hazırlanarak iddialı olduğunu gösterdi. Sonucu merakla beklenen merkezdeki en önemli kongre olarak öne çıkan Şoförler ve otomobilciler odası seçimlerinde bakalım ipi kim göğüsleyecek?


3. Kahveciler Odası Kongresi 8 Ocak 2022 Cumartesi Günü Saat 14.00’de Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Uzun yıllar oda yönetiminde yer alan, birliğe bağlı çeşitli görevlerde bulunan ve İki dönemdir Kahveciler odası başkanlığı yapan Ramazan Şişman’ın tek aday olarak gireceği kongrede başka adayın çıkmadığı genel kurulda Şişmanın yeniden güven tazelemesine kesin gözle bakılıyor.
4. Berberler Kuaförler Odası Kongresi 9 Ocak 2022 Pazar Günü Saat 10.00’da Birlik Toplantı Salonunda  yapılacak. Uzun yıllar odanın yönetiminde yer alan ve başkanlık görevini başarı ile yürüten mevcut başkan Mehmet Çelik’in karşısına Mehmet Demiralay’ın aday olarak çıktığı kongrede yaklaşık 600 üyenin oy kullanması bekleniyor. Günlerdir üyeleri tek tek dolaşarak yeni dönemde yapacağı hizmetleri anlatan başkan adayı Mehmet Demiralay ile yine pandemi döneminde tek tek dolaşarak üyelerin sorunlarını dinleyen ve seçim öncesinde bir kez daha üyelerine yeni dönemde yapacağı hizmetleri anlatan mevcut başkan Mehmet Çelik’in başkanlık yarışında ipi kimin göğüsleyeceği merakla bekleniyor.


5. Maden İş Odası Kongresi 9 Ocak 2022 Pazar Günü Saat 12.00 De Alyans Düğün Salonunda   yapılacak. Uzun yıllar başkanlık görevini başarı ile yürüten Mevcut başkan İsmail Uygunun yeni dönemde aday olmadığı kongre öncesinde iki aday seçimlere katılacak. İsmail Uygun’un ekibinde uzun yıllar görev alan ikinci başkan Mustafa Tulga ile sanayi esnaflarından Ahmet Gıcır’ın aday olduğu kongrede seçimin çekişmeli geçmesi bekleniyor. Merkezdeki en büyük odalardan olan ve üye sayısı binin üzerinde olan maden iş odası seçimlerinde aday olan her iki adayında sahada aktif olarak çüalıştığı ve projelerini anlattığı öğrenildi. Centilmence geçmesi beklenen kongrede her iki adaya da başarılar diliyoruz. 
6. Tuhafiyeciler Odası Kongresi 10 Ocak 2022 Pazartesi Günü Saat 10.00 Da Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Mevcut başkan Mehmet Dolaksız’ın karşısına aday çıkmadığı kongrede seçime tek liste ile gidilmesi bekleniyor. İkinci kez üyelerin karşısına çıkarak yetki almak isteyen mevcut başkan Dolaksız’a kongrede başarılar diliyoruz.


7. Elektirikçiler Odası Kongresi 11 Ocak 2022 Salı Günü Saat 11.00 De Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Bir dönem Elektrikçiler federasyonun başkanlığını da yapan ve uzun yıllar Isparta Elektrikçiler odası başkanı da olan Abdullah Kaya’nın tek liste ile gideceği kongrede yeniden güven tazelemesi bekleniyor.
8. Marangozlar Odası Kongresi 12 Ocak 2022 Çarşamba Günü Saat 10.00’da Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Mevcut başkan Kaya Öksüz’ün aday olmadığı kongrede iki adayın başkanlık için yarışacağı öğrenildi. Kaya Öksüz’ün yönetiminde 2. başkan olarak görev yağan Hakan Divarcı’nın yanı sıra sanayi esnafından Serkan Dikyar’ın aday olduğu kongrede Hakan Divarcı’nın başkanlığa daha yakın olduğu tahmin ediliyor
9. Manavlar Odası Kongresi 13 Ocak 2022 Perşembe Günü Saat 10.00 Da Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Mevcut başkan Hasan Demir’in yeniden aday olduğu ve kazanmasına kesin gözle bakıldığı kongrede Sadık Göde’nin de aday olma ihtimali var.
10. Sıhhi Tesisatçılar Odası Kongresi 14 Ocak 2022 Cuma Günü Saat 10.00’da Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. 
Mevcut başkan Halil İbrahim Dışpınar’ın yeniden aday olduğu seçimlerde mevcut başkanın karşısına yeni bir isim aday oldu. Odanın üyelerinden olan İrfan Arıkboğa sosyal medya hesabından aday olduğunu açıkladı. iki adayın yarışacağı kongrede her iki adaya da başarılar diliyoruz.
11. Bakkallar Odası Kongresi 16 Ocak 2022 Pazar Günü Saat 10.30 Da Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Uzun yıllar oda başkanlığı yapan, federasyon yönetimlerinde yer alan mesleğin duayenlerinden M.Ali Bapbacı’nın yeni dönemde aday olmadığı kongrede odanın genel sekreterlik görevini başarı ile götüren ve yeni dönemde oda başkanlığına aday olan aynı zamanda İl genel meclisinde de görevi olan Sinan Aydın, genç ve dinamik kişiliği ve tecrübesi ile üyelerine uzun yıllar hizmet edecek potansiyele sahip. Birlik başkanı Ahmet Tural’ın da akrabası olan Sinan Aydın, seçim öncesinde üyeleri tek tek ziyaret ederek yeni dönemde yapacağı hizmetleri anlatıyor ve kongreye davet ediyor. Yine Isparta'da Marketcilik sektöründe hizmet  veren  ve seçim çalışmalarına erkenden start vererek tek tek üye ziyaretleri yaparak aday olan Alişan Özdemir ile birlikte üzere bakkallar ve bayiler odası iki liste ile seçime gidiyor .
12. Fırıncılar Odası Kongresi 23 Ocak 2022 Pazar Günü Saat 09.00 Da Birlik Toplantı Salonunda yapılacak. Isparta merkezde son olarak kongresi yapılacak olan Fırıncılar ve lokantacılar odası seçimlerine iki ya da üç adayın girmesi bekleniyor. Adaylığını daha önce açıklayan ve çalışmalarına günler öncesinde başlayan Özgür Tunçbilek’in yanı sıra, Nuri Erdeğer’in başkanlığının düşmesinden sonra yönetim tarafından başkanlığa getirilen  Arif Günay’ın da aday olduğu seçimlere eski başkan Nuri Erdeğer’in seçime girebileceği ve çalışma yaptığı öğrenildi.

KAYNAK: MANŞET GAZETESİ