Burdur İŞ-KUR İl Müdürlüğü,  mermer fabrikalarının işçi talebini karşılamak için işçi ile işvereni, karşılıklı iş görüşmesi için bir araya getirdi.

İŞ-KUR İl Müdürlüğü, mermer sektörünün işçi ihtiyacını karşılayabilmek için bir hafta boyunca Burdur ve ilçelerinin yanı sıra Isparta'nın ilçelerinde belediye hoparlörü ile yaptığı çağrıda çalışmak isteyenleri ve daha önce İŞ-KUR'a müracaat edenlerin Burdur'un Bucak ilçesinde Kültür Sarayı'na davet etti.

İş görüşmesi için gelenler, İŞ-KUR yetkililerinin mermer sektöründe çalışmak üzere elemanlar arandığını söylemesi üzerine salondan ayrılmaya başladı. Yaklaşık 70 kişiden sadece 3'ü mermer sektöründe çalışmak istediğini belirtti.

İŞ-KUR İl  Müdürü İsmail Deveci, mermer sektöründe çalışmak üzere çok sayıda işçi arandığını belirterek, “Amacımız mermer sektöründeki firma sahipleri ile iş isteyen vatandaşlarımızı bir araya getirip buluşturmak işsizlere iş kazandırmaktı.

İŞ-KUR'a bugün tarihi itibarı ile yaklaşık 3 bin 600 kişi işe girme başvurusunda bulunmuştur. Ancak en çok mermerci, kaynakçı ve muhasebeci aranmakta” dedi.

Bucak'ın ilçesinin 37 bin nüfusuna karşılık 8 bin sigortalı işçinin bulunduğunu  belirten Deveci, “Bucak 37 bin nüfusa karşılık 8 bin aktif çalışan sigortalı işçi çalışmakta bu rakam Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bucak'ta işsizlik oranı eksilerde, işsiz olanlarda iş beğenmedikleri için çalışmamaktadırlar” diye konuştu.

Öte yandan mermer sektörüne işçi arayan firmaların temsilcileri 800 ile bin 500 TL arasında maaş verildiğini söyleyerek, ilçede yaklaşık 50 mermer fabrikasının bulunduğunu ve bu fabrikaların işçi sorunu olduğunu söylediler.