Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından, Isparta'da düzenlenen Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası sona erdi. Yalvaç Çınar Spor Kulübü Sporcusu Mertcan Çelik, Türkiye 3.sü oldu. 
30 Kasım 3 Aralık tarihlerinde Işıkkent Spor Salonu'ndaki şampiyonaya 81 ilden 793 sporcu katıldı. Açılış seremonisine, Isparta Vali Yardımcısı İsmail Akman, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ile çok sayıda davetli katıldı.

Işıkkent Spor Salonu'nda 4 gün süren ve Ülkemizin dört bir köşesinden 119 kulüp, 449’u erkek, 344’ü bayan olmak üzere 793 sporcunun mücadele ettiği Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası sona erdi. Yalvaç Çınar Spor Kulübü Sporcusu Mertcan Çelik, Türkiye 3.sü oldu. 

Mertcan Çelik yaptığı açıklamada; Şükürler olsun ki o kürsüye çıkmayı başardım. 1. Lik elde etmemiş olabilirim ama bu benim için bir başlangıç. Bunun devamı gelecek inanıyorum. Ve çalışmalara tam gaz devam ediyorum.

 7 yaşında başladığım bu maratonda güzel başarılar elde ettim. Ve etmeye de devam edeceğim. Bu benim ilk başarım değil. Daha önce de Ordu da yapılan Kikc Boks müsabakaların da Türkiye 3. lüğü elde etmiştim. Haftalık 7, 8 saatlik bir çalışma düzenim var. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı elde etmek istiyorsanız düzenli ve çok çalışmanız gerekir. Bizim en önemli kuralımız bu.

 Beni bu zamana getirerek ve bu madalyayı almama vesile olan yardımlarını hiç esirgemeden yanımda olan, tüm kalbiyle başaracağıma her zaman inanan ve güvenen Sayın Ali Gülsever hocama minnettarım. Ona çok teşekkür ediyorum. Ayrıca devamlı yanımda olan benimle ilgilenen Sayın Bülent Çetin hocama, Ahmet Görgün hocama, Çınar Spor kulübü camiasına, Çınar Spor Kulübü Başkanımız olan Halil Kurtlu ve Nurcan Gülsever’e, aileme ve arkadaşlarıma da desteklerinden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Kick boks Isparta İl Temsilcisi, Yalvaç Çınar Gençlik ve Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Ali Gülsever, Mertcan salonumuza ilk geldiği günden bu yana kişiliğiyle, çalışkanlığıyla, beyefendiliğiyle her zaman örnek bir sporcumuz oldu. Biz Mertcan’ın girmiş olduğu bütün yarışmalarda sadece sporcu olarak değil kişilik olarak da her zaman kendisiyle gurur duyduk. Haftalık 7,8 saatlik bir çalışma disiplinine sahip bir sporcumuz. Salonumuzun antrenör yardımcısı olarak da en popüler adamı. Sporcularımız tarafından antrenmanlarda daima görünmek istenen bir sporcumuz. Mertcan, teknikleriyle, çalışkanlığıyla, sporculara yaklaşımıyla örnek gösterilen ve sevilen bir sporcu. Elde ettiği Türkiye 3.lüğü bizim için sürpriz bir sonuç olmadı. Aslında Mertcan’dan bir final bekliyordum. Finalde oynayan iki sporcu da milli takım sporcusuydu. Isparta’dan katılan yaklaşık 6 kulüpten 10 takım vardı. Yani 80 kişiden en başarılı sporcu seçildi. Bu başarıyı madalyayla ödüllendirdiler. Biz Mertcan’dan daha büyük başarılar bekliyoruz. İnşallah bu sene milli takımı zorlayacak. 2018 de Alanya’da Gençler büyükler Türkiye şampiyonası var ve biz Mertcan’dan bir derece bekliyoruz.

Bu sporumuz sadece mücadele sporu değil, iyi niyetle bağdaşan bir spor yaptığımızdan dolayı biz 7’den 70’e bu sporu herkese tavsiye ediyoruz. İnternet bağımlılığından dolayı ya da benzer zararlı maddelerden dolayı öyle bir hale geldiler ki artık sporun ne olduğunu unuttular. Daha doğrusu sporcu yetiştirmek artık çok zor. Umut ediyoruz ki gençlerimizi daha çok spora teşvik edelim. Yalvaç Çınar spor Kulübü olarak 2 tane kulübümüz var. Yalvaç ve merkez olarak. Yalvaç Çınar Gençlik ve Spor Kulübü, Yalvaç’ın Isparta şubesi olarak biz faaliyet veriyoruz. Yalvaç merkezde yaklaşık Tekvando ve Kick Boks olarak yaklaşık 120 ye yakın sporcu var. Antrenörü Ahmet Görgün.

Isparta’daki Yalvaç Çınar Gençlik ve spor salonumuz da çalıştırdığımız 3 tane okulun dışında Tekvando ve Kick Boks olarak 85 tane sporcumuz var. Minik, yıldız, genç, büyük. Bizi en çok sevindiren sporcu sayısında hem çok iyiyiz hem de bayan sporcu sayımız fazla. 45’in üzerinde bayan sporcumuz var. Salon açısından çok fazla sıkıntılar var. Spor İl müdürümüzün gerçekten bireysel çabaları ve destekleri var. Ama biz biraz daha destek istiyoruz. Bu Türkiye şampiyonasında birçok büyükşehir belediyesi vardı. Onlara sunulan avantajlar daha fazla. Bu işi kulüpler bazında düşündüğümüzde bizim gibi küçük kulüplerin başarılar elde etmesi çok zor. Çünkü bu şampiyonada büyükşehir belediyelerine sunulan maddi dayanak, maddi güç çok fazla olduğu için yetiştirilen milli sporcuları kendi alanlarına transfer ediyorlar. Transfer sonucunda karşımıza çok ciddi rakipler çıkıyor. Isparta’daki en büyük eksiğimiz sponsor desteğinin olmaması. Maçlara genelde kendi imkânlarımızla, kendi çabalarımızla gitmek zorunda kalıyoruz. 7’den 70 ‘e herkesi spor salonlarına bekliyoruz. Sponsor açısından ve spora Isparta halkından destek bekliyoruz’’ dedi.