Geçtiğimiz haftalarda CHP'ye üye olan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu 12 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı olmadı.

Kuyu'nun yaptığı görüşmeler sonucunda aday adayı olmadığı, çevresindeki yakın
isimlere:"CHP'ye üye olurken milletvekili adaylığı için üye olmadım.

CHP'ye uzun süre hizmet etmek için buradayım. Partimin emrindeyim ve gece - gündüz demeden çalışacağım" dediği öğrenildi.

Siyaset uzun soluklu bir iş

TBMM tarafından seçimlerin 12 Haziran'da yapılması kararı alınmasının ardından, CHP'ye üye olan ve yapılacak olan genel seçimlerde partiden aday adayı olması beklenen Mimarlar Odası Isparta İl Temsilcisi Merve Kuyu, genel merkeze başvuruda bulunmayarak kamuoyunu şaşırttı.

Bir süre önce CHP'ye üye olan ve o günden sonra partinin tüm etkinliklerinde yer alan Mimarlar Odası Isparta İl Temsilcisi Merve Kuyu'nun ismi milletvekilliği aday adayları arasında konuşuluyordu.

Son güne kadar Isparta kamuoyu Merve Kuyu'nun CHP'den aday adaylığını beklerken, CHP'deki başvuru süresi tamamlandı. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayan Kuyu kamuoyunu şaşırttı.

H32 Muhabirine aday adaylığı başvurusunda bulunmamasının gerekçelerini açıklayan Isparta Mimarlar Odası Isparta İl Temsilcisi Merve Kuyu, "Siyaset uzun soluklu bir iş Daha önümüzde uzun yıllar var.

Bu dönem aktif siyasetin içerisinde olmayacağım. Partimin bir üyesi olarak her türlü çalışmayı sürdüreceğim. Şu an için milletvekilliği adaylığını düşünmediğimden müracaatta bulunmadım" dedi.