SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YBEM) Yönetmeliği'ne 'Uluslararası TS EN ISO/IEC 17024' Lisansı eklendi. Karar Resmî Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.

ULUSLARARASI GEÇERLİ

YBEM, uluslararası geçerliliği olan Dil Sınavı (CAE) açıyor. 8- 16 Ekim tarihleri arasında eğitim verilecek. Sınav ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

RESMÎ GAZETE'DE YAYIMLANAN İŞTE O YÖNETMELİK MADDE

1 - 17/8/2005 tarihli ve 25909 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (h) ve (ı) bentleri eklenmiştir.

"h) Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından esasları belirlenen TS EN ISO/IEC 17024 uluslararası ilgili standartlarına dayanan ve TÜRK AK tarafından öngörülen akreditasyon gerekliliklerini yerine getirmek, ı) Personel belgelendirme faaliyetlerinde bulunmak ve bu doğrultuda personel belgelendirme birimi oluşturmak."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü yürütür

İSTE EĞİTİM VE SINAV MARATONU

YBEM, uluslararası geçerliliği olan Dil Sınavı (CAE) açıyor. 8- 16 Ekim tarihleri arasında eğitim verilecek.

Sınav ise 18 Ekim 2014 tarihinde yapılacak.

CAE (Certifıcate in Advanced English ) Nedir?

Cambridge Üniversitesi'nin düzenlediği CAE sınavı, iş dünyasında ve eğitim kurumlarında Advanced seviyesini belgeleyen bir sınavdır. Öğrencinin ileri düzeyde İngilizce hakimiyetinin yeterli olup olmadığını ölçmektedir. Avrupa dil pasaportu düzeyi CT e karşılık gelir. Sorular gerçek dünya ile ilgili konulan temel alır. Bu düzeyde İngilizce konuşanlar üniversitelerde her türlü akademik dersleri takip edebilir. İş yaşamında profesyonel düzeyde iletişim kurabilir. Ayrıca alınan sertifika, İngiltere'deki üniversitelerin çoğunun giriş şartlarında kabul görmektedir. CAE Sınavına Kimler Katılabilir? Üniversite ve yüksek öğrenim düzeyinde İngilizce eğitim alan uluslararası profesyonel kurumlarda çalışan İngiltere ve Avusturalya vizesi için başvuran kişiler bu sınava katılabilir. CAE sınavına Advanced seviyesinden sonra girilmesi tavsiye edilir.

Hangi kurumlar CAE sertifikasını kabul eder ?

Dünyada 3.000'den fazla üniversite, kurum ve devlet dairesinin yanı sıra İngiltere ve Avustralya konsoloslukları vize başvurularında CAE sertifikasını kabul etmektedir.