CHP'de gündeme gelen İddilara göre, CHP'nin 1.sıra milletvekili adayı eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar olacak.

Peki Baydar'ın neden memleketi Aydın değilde Isparta'dan aday olması gündeme geldi? İddialara göre Baydar memleketi Aydın'da Gazeteci Mustafa Balbay'ın adaylığını garantilemesiyle durumunu riske etmek istemedi.

Yine Aydın yerel basınında Baydar ile ilgili yapılan olumsuz haberlerde bu kararda büyük etken.

 İşte Baydar ile ilgili Aydında çıkan haberlerden bazıları;

(http://www.aydingundem.com/haber/844/baydarin-siyasi-anatomisi.html)

 Metin Lütfi Baydar İzmir Karşıyaka doğumlu olup, iki dönem Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü yaptı.

Daha sonra  genç yaşına rağmen emekliliğini isteyip, siyasete girmeyi hedefledi.

(Oysa basında istifa etti) şeklinde yer almıştı.

Şimdiyse adı, Aydın CHP kontenjan adayları arasında geçiyor.

Baydar’ı yakından tanıyan bazı isimlerle, “Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar kimdir? Siyasi görüşü nedir?” konuları üzerine bir görüşme yaptık.

“Onu bir fidan gibi ellerimizle büyütmüştük. Fakat geldiği noktada siyaseten çizgisi belli değildir, şahsi çıkarları için her yöne dönme ihtimali yüksektir” şeklinde eleştiriler yöneltilince, aslında şaşkınlığımızı gizleyemedik.

Çünkü bu ağabeylerimiz, çocukluğundan bu yana Hocamızla yakın ilişkiler içerisindeydiler.

 Biz de uyarılar çerçevesinde yaptığımız araştırmalar sonucu, bir zamanlar Üniversite Spor Kültür Daire Başkanlığı bünyesinde ortaya atılan usulsüzlük iddialarına ulaştık. Bu iddiaların Isparta gazetelerinde yayınlanması dikkatimizi çekti. Yine Ameliyat malzemeleri alımlarında çeşitli iddialar basında yayımlanmış fakat zaman aşımı nedeniyle bu iddialar askıda kalmış.

Bu sırada aynı soru tekrar tekrar aklımıza takıldı;

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar niçin emeklilik talebinde bulundu? Bunun altında yasaya göre emekli olan Rektörlerin geriye yönelik soruşturması yapılamadığı, hiçbir şeyden sorumlu tutulamayacağı yönünde bilgilere ulaştık.

Eğer bir Rektör emekli olursa, soruşturmalara muhatap olmuyor. Fakat istifa eder ve hala Akademik kariyerine devam ederse, o zaman soruşturma kapsamına alınabiliyor.

O halde CHP Genel Merkezi bu konuyu ve iddiaları mercek altına almalıdır diye düşünüyoruz.

Hatta başka konulardaki iddialar da kulağımıza geldi.

“İkinci dönem atanmasında kimlerin etkili olduğu.”

Edindiğimiz bilgilere göre, Prof. DR. Metin Lütfi Baydar’ın Dostum dediği eski ANAP Söke İlçe Başkanı ve şu an siyasi yaşamını AK Parti’de sürdüren Ahmet Cumhur Sakız ile Söke eski AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Güzelyağdöken’in, Rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu’nun abisi ve eski bakanlardan Prof. Dr. Sait Yazıoğlu nezninde girişimlerde bulunduklarını, Sait Yazıcıoğlu’nun da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile temasa geçerek atanmasının gerçekleştirildiği iddialarını öğrendik.

Hatta ajanslardan geçen bir haberde, “Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi’nin yanı sıra Anavatan Partisi eski ilçe başkanlarından Ahmet Cumhur Sakız ile olan yakın dostluğu ile bilinen Baydar’ın aday adayı olması Söke’nin Karacahayıt Köyü’nde de sevinçle karşılandı” ibareleri yer alıyordu.

Ayrıca Metin Baydar’ı CHP’ye lanse eden bir isme ulaştık.

Isparta’daki araştırmalarımızdan edindiğimiz bilgelere göre bu isim çok dikkat çekici;

“Eski DGM Başsavcısı Talat Şalk’ın damadı.”

Talat Şalk’ın Damadının Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde proje ve müteahhitlik bazında pek çok  iş yaptığı, Metin Lütfi Baydar için CHP genel Merkeziyle sıkı irtibatta olduğu belirtiliyor.

Nedendir bilinmez, Aydın CHP’nin en eski isimlerinden Dayısı Remzi Uğur şu an onunla birlikte olmak yerine, başka bir Aday Adayıyla çalışıyor.

Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar hakkında görüştüğümüz ağabeylerimizse, sürekli bir şeyi vurguluyor; “AK Parti’den yeşil ışık gördüğü anda, onlara dahi dönme eğilimine sahiptir. Onun için önemli olan partiler veya ideolojiler değil, kişisel hedeflerine ulaşmasıdır” diyorlar.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız >>