Bugüne kadar ülke genelinde Ordu İli Hükümet Konağı, İzmir Buca Yüksek Güvenlikli Bölge Cezaevi, Balıkesir Adliye Binası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Yüksek Güvenlikli Cezaevi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde 14.150 kişilik stadyum gibi birçok prestijli projeye imza atan Metro Mühendislik, konut alanında da Isparta başta olmak üzere birçok önemli projeyi bitirerek hayata geçirdi.

Yapımı başarıyla tamamlanan İzmir Alsancak Stadyumu hakkında açıklamada bulunan Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın, 30.802 metrekare kapalı alana sahip 14 bin kişilik stadyum inşaatında çalışmaların başarılı bir şekilde sona erdiğini belirtti.

İzmir Alsancak Stadyum projesinin UEFA, FİFA ve Türkiye Futbol Federasyonu standartlarına göre yapıldığına dikkat çeken Özaydın; “Stadyum inşaatının yapımı süresince geoteknik gereksinimden dolayı 1084 adet CFA (fora) kazık sistemi uygulayarak zemin iyileştirmesi yaptık. Bugüne kadar yapının temel maliyet kalemlerini oluşturan3.320.00 ton inşaat demiri ile birlikte 39.400 metreküp hazır beton kullanılmıştır. Stadyumun gerek konumu, gerekse Türkiye futbol tarihindeki önemi açısından firmamız özverili çalışmalarıyla yapıma devam etti. Bu kapsamda stadyumun genel dış görünüm formunu oluşturan çelik cephe ve çatı kabuğu için 1.910.00 ton çelik kullanıldı. Cephe ve çatı kaplama olarak 19.480.00 metrekare üç tip PVC membran örtü sistemi kullanılarak kapatılmaktadır. Stadyumun proje özellikleri yapısal ve elektronik bakımından dünya standartlarındadır. Yayıncı kuruluş naklen yayın sistemine uygun hale gelecek şekilde revizyonlar yaptık” diye konuştu.
Son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür eden Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın; “Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizzat inşaat alanına gelerek bizlerden bilgiler aldı. Zaman zaman bakanlık üst düzey yetkilileri de gelerek inşaat alanını ziyaret ettiler Bu ziyaretler çalışanlarımızın moral ve motivasyonu yükseltti. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Adayı Mustafa Özer'den Çarpıcı Seçim Vaadi Başkan Adayı Mustafa Özer'den Çarpıcı Seçim Vaadi