KAMUOYUNA DUYURULUR
 
Hukuki süreci devam eden ve kamuoyununda yakından takip ettiği Isparta Belediyesindeki bir takım yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak söz konusu davanın iddianamesinde firmamızda mağdur sıfatıyla yer almıştır.
 
Söz konusu iddianamede firmamızın yer almasına sebep olan konu, firmamız tarafından yapımına devam edilmekte olan 16 Dairelik Sidre Park konutları inşaatıdır. Firmamız bugüne kadar yapmış olduğu yap-sat inşaatlarında birçok farklı mimarlık ofisleri ile çalışmıştır. Söz konusu projede de mimarlar odası tarafından belirlenen bedel karşılığında Mimar ZEYNEP KONUR ile anlaşılmış ve proje bedeli ilgili tarafa banka havalesi aracılığı ile ödenmiştir.
 
Mimari projesi tamamlanan ve yapımı devam etmekte olan Sidre Park Konutları inşaatı arsası, 23.11.2009 tarihinde tarafımızca satın alınmış olup, satın alınmadan önceki mevcut imar koşulları ile 31.12.2010 tarihinde ruhsatlandırılmış ve inşaatına başlanmıştır. Bu arsa üzerinde olmadığı gibi yapmış olduğumuz hiçbir projede bir emsal artışı, bir imar tadilatı veya kat yüksekliği artışı kesinlikle söz konusu değildir.
 
Söz konusu iddianamede firmamız ile ilgili bölüm gerçeği yansıtmamaktadır. Firmamız konu olan arsa ile ilgili olarak ne bir imar tadilatı yaptırıp haksız kazanç elde etmiştir, ne de projeyi fahiş fiyatlara çizdirip mağdur olmuştur. Tamamı ile yürürlükteki kanun ve nizamlara uygun olarak ruhsatlandırma işlemlerini yapmıştır. Ödenen proje bedeli de mimarlar odasının yürürlükte olan rayiç fiyatlarıdır.
 
Firmamız ile ilgili gerçeği yansıtmayan bu iddialara neden olan bilirkişi heyeti ile ilgili hukuki süreç tarafımızca başlatılacaktır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
 
Metro Mühendislik