Said Yüce aday olacak mı?

Ak Parti Isparta Milletvekili Said Yüce’nin 24 Haziran seçimleri için milletvekili adayı olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Haber32 muhabirinin telefonla görüştüğü Yüce, ‘benim durumum biraz farklı. Genel Başkanımızın değerlendirmesi olacaktır. Bizim için ne uygun görürse odur. Ne olacağı genel başkanımızın taktiridir’ dedi.

Öte yandan Süreyya Sadi Bilgiç'in 3 dönem kuralına takıldığı biliniyor. Ak Parti'den Hayati Yazıcı konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı;

''30 civarında 3 döneme takılan milletvekilimiz var. Bunlar tüzüğümüz gereği bu seçimde aday olamayacak. Merkez Karar Yönetim Kurulu, bunlardan partimizin çıkarları için yapacak bir şey varsa, bunları Merkez Kararı Heyeti verecek, Merkez Karar bu yetkileri Merkez Yürütmeye devretti. Orada müzakere edilecek, ona göre işlem yapılacak. Yoksa 3 dönem kuralı geçerli, tüzüğümüz yürürlükte." demişti.

AK Parti'de 3 dönem kuralı bazı isimler için esnetilebilir
Ak Parti’de 4’ü bakan 22 milletvekili ile 100’ü aşkın belediye başkanının adaylığı önünde engel oluşturan 3 dönem kuralının esnetilmesi gündeme geldi. 3 dönem kuralına takılanlar arasında partinin önemli isimlerinden Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Lütfi Elvan gibi isimler de bulunuyor.