BASIN BİLDİRİSİ

Bu gece kâinatın yaratılış vesilesi olan Peygamberimizin (S.A.V) in doğum günüdür. Güllerin efendisi Peygamberimizin doğumuyla zulmet ve cehaletin hüküm sürdüğü insanlığın, İslamiyet ile şereflenmesine vesile olmuştur. Dolayısıyla insanlığın yüzü gülecek, ağlayan analar ağlamayacak, zalimlerin zulmü son bulacak; adalete, huzura susamış olan insanlık adalete ve huzura kavuşacak.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (S.A.V) gerek yaşadığı ferdi, ailevi ve sosyal hayatı ile gerekse söz ve açıklamaları ile insanlığa kıyamete kadar kalıcı bir rehberlik sunmuştur. O insanlığa iyiyi güzeli göstermek üzere Allahın kutlu elçisi olarak gönderilmiştir. Onun sünneti sadece Müslümanlar için değil. Bütün insanlığın mutluluk ve kurtuluşuna ışık tutabilecek niteliktedir. Barışı, hoşgörüyü, affı, rahmeti ve merhameti soyut bir söz olmaktan çıkarıp yaşanılan bir hayata dönüştürmüştür. Yani bizzat kendi hayatında yaşamıştır.

Bu vesileyle mevlid kandilinin ve kutlu doğum haftasının Hz. Peygamberimizin bütün yönleriyle tanınmasına, anlaşılmasına vesile olmasını yüce mevladan niyaz ederim.

Tüm Ispartalı Hemşehrilerimizin mevlid kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Mehmet Uğur GÖKGÖZ
      Isparta Ak Parti