Başkan Sezgin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Geçen hafta Milletvekili Sayın Aylin Cesur’un Gelendost’ta bulunan tarım işçilerinde görülen 1 covit -19 vakasının arkasından yaptığı açıklamalara karşılık, bu açıklamaların yanlış olduğunu ve Gelendost’taki çiftçilerin zararına olacağını belirtmiş olmamıza rağmen,İyi Parti İlçe Başkanı tarafından araştırmadan yapılan açıklamaların farkına varılmadığı gibi üstüne birde şahsıma yakışıksız ithamlarda bulunulmasını esefle kınıyorum.

Kamuoyunu tekrar bilgilendirmek adına Sayın Aylin Cesur’un önergesinden önce ne gibi önlemler alındığını ne yazık ki araştırıp,bilmediğiniz için tekrar belirtmek isterim.

*Güvenlik güçlerimiz tarafından ilçemize giren her işçinin kaydı alınıp sağlık sorunları olup olmadığı kontrol edilmektedir.

*Sağlık çalışanlarımız tarafından düzenli olarak işçilerimiz ziyaret edilip,mobil sağlık hizmeti verilmektedir.

*Mevsimlik işçilerin konaklamış olduğu bölgeler belediye ekiplerimiz tarafından düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

*Belediye ekiplerimiz tarafından el dezenfektanı ve maske dağıtımı ve ihtiyacı olan ailelere gerekli görüldüğü takdirde giyim yardımı yapılmaktadır.

*Aile sağlığı merkezince işçilerimizden bebeği olan ve gebe olan kişilerin izlenimleri düzenli olarak yapılmaktadır.

*işçilerin yemek konusunda tek kullanımlık tabak,kaşık,çatal vb.kullanması için ilçe hıfzıssıhha kurulunca kararlar alınmıştır.

*Tüm köylerimizin dezenfekte ihtiyaçları muhtarlıklar vasıtasıyla belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

Daha bir çok alınan önlemleri sıralayabiliriz fakat araştırmadan masa başında birkaç satır yazmakla bu işlerin olmadığını, sizleri sahada görmek istediğimizi belirtmek isterim.

Tekrar belirtmek isterim ki alınan önlemlere rağmen önlem alınmalıydı demek değerli kamu çalışanlarının vermiş olduğu emekleri görmezden gelmek anlamı taşımaktadır.Lafla yanında olduğunuzu bahsetmiş olduğunuz sağlık çalışanları ve görevlilerimizin eylemlerinizde görememek bizleri üzmüştür.

Amacınızın henüz ne olduğunu anlamış değilim mevsimlik işçiler üzerinden algı oluşturularak işçi gelmesini engelleyerek hasat döneminde çiftçinin mağdur olmasını mı istiyorsunuz yoksa alınan önlemlere rağmen biz dedik öyle yapıldı algısı peşinde misiniz.

Siyasi kimliğini üstte tuttuğumdan bahseden sizlere son olarak Mevzu Gelendost ise gerisi teferruattır Diyerek Gelendost’umuzun çıkarları için her türlü fedakarlığı gözümü kırpmadan yapacağımı da açıkça beyan ederim.