Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 81 ilde başlattığı imar barışı denetimleri Isparta'da da yapılıyor. "Kentsel Yerleşim ve Gelişme Alanlarında 3 Boyutlu Topoğrafya ve Bina Modeli Oluşturma" projesi ile tüm şehirlerin 3 boyutlu dijital ikizini oluşturan bakanlık, sistemle imar barışına girmeyen yapıları tespit ediyor.

Dijital ikizler ve imar denetçileri ile kaçaklara savaş açan bakanlık, 31 Aralık 2017'den sonra yapılan ''İmar Barışı'' işlemlerinin Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

UYDUDAN TEPİT EDİLEBİLİYORDU DA NEDEN KAYIT YAPILIRKEN  İŞLEMLERİMİZ KABUL EDİLDİ

Kasıtlı olarak mevzuata aykırı yapı yapmadıklarını belirten vatandaşlar: 'Bizler yapımızı imar affı çıktı denildiğinde yaptık. 2017 öncesini kapsadığını bilseydik yapmazdık. Hem paramız boşa gitti hemde belgemiz. Uydudan bakılıp karar veriliyorsa neden bizler kayıt yaptığımızda uyduya bakılmadı da kabul edildi, paramız alındı. Şimdi paramızda boşa gitti! O zaman o görevliler neredeydi?' dediler.

YAPI KAYIT BELGESİ İPTAL OLAN VATANDAŞLAR ÇÖZÜM İSTİYOR

31 Aralık 2017'den sonra yapılan ''İmar Barışı'' işlemlerinde Yapı Kayıt Belgeleri iptal olan vatandaşlar, sorunun acil çözümü için yetkililerden yardım bekliyor.