Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Akdeniz, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yürütülen çalışmaların meyvelerinin gelecekte alınacağını belirterek, ''Bugün atılacak adımlarla Türkiye üretecek, dünya yiyecek hale gelecek'' dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yürüttüğü ''Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli'' hakkında Isparta Öğretmenevinde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Akdeniz, global krize rağmen 7 aylık sebze ve meyve ihracatının geçen yıla oranla yüzde 13 oranında arttığını bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yürütülen çalışmaların meyvelerinin gelecekte alınacağını belirten Akdeniz, ''Bugün atılacak adımlarla Türkiye üretecek, dünya yiyecek hale gelecek'' dedi.

Toplantıda konuşan Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil de, üretim planlaması yapılmadığı için tarımda ekonomik kalkınmanın sağlanamadığını söyledi.

Türk çiftçisinin hangi alanlara ne ekeceğini, tarım alanlarını nasıl kullanacağını bilmesi gerektiğini belirten Yeşil, ''Çünkü bugüne kadar bu yönde bir çalışma yapılmadı. Bu da üretimin iç ve dış pazarda sıkıntı yaşamasına neden oldu. Dramatik bir boyut yaşadık'' dedi.
Toplantıda tarım sektörü temsilcileri model hakkında sorular yöneltti.