Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı’nın seçim beyannamesinde yer alan ve Dinar’ın kanayan yarası olan mezbahanenin revizyon çalışmaları tamamlandı. Makine ve teçhizatlarda büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi yapılarak test aşaması da tamamlanan mezbahane, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gelen heyetin ruhsatlandırması sonucu düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu.

Açılış Törenine; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Necip Kacar, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, kasap esnafları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Nihat Sarı, yaptığı açılış konuşmasında, “Kıymetli misafirlerimiz, öncelikle ülkemizin bekası için hain terör örgütlerine karşı başlatılan Barış Pınarı Harekâtında kahramanca savaşan Mehmetçiklerimize, Ordumuza ve tüm güvenlik güçlerimize Yüce Allahtan Güç Kudret diliyorum. Bu harekât da şehit düşen askerlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı da saygı ve rahmetle anıyorum.

Bildiğiniz gibi belediyemiz bünyesinde olan mezbahanemiz yaklaşık üç yıldır kapalı ve kullanılamaz durumdaydı. Bizim seçim vaatlerimiz arasında öncelikli yer alan, hatta 100 günlük projelerimizden biri olan mezbanenin tekrar faaliyete geçirilmesi projesini hayırlısı ile bugün gerçekleştiriyoruz. İnşallah bugün itibariyle kasaplarımızın çilesi sona eriyor ve Dinar halkımız daha sağlıklı ve steril ete kavuşuyor. Resmi prosedürler gereği 100 günde tamamlayamadık ama gecikmelide olsa bu projeyi hayata geçirmekten onurluyum, gururluyum.

Bu projeye yaklaşık 1 Milyon Türk Lirası harcayarak tamamladık. Bu süreçte maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya’ya, Afyonkarahisar İl Tarım Müdürlüğüne, özellikle maddi anlamda destek olan Afyonkarahisar Ticaret Borsası’na ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza sonsuz saygı ve şükranlarımı sunar, katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim. Dinarımıza hayırlı olsun” dedi.

Milletvekilimiz Ali Özkaya ise yaptığı konuşmasında; “Bugün bizim için güzel bir gün. Öncelikle mezbahanemiz Dinarımıza ve vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Verilen bir sözün tutulması bir siyasetçi için en önemli hususiyetlerden birisidir. Biz Belediye Başkanımız Nihat Sarı ile verdiğimiz sözlerin hepsini inşallah gerçekleştireceğiz. “dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Milletvekilimiz Ali Özkaya’nın da katılımlarıyla protokol eşliğinde mezbahanenin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. İlk küçükbaş hayvanın adak edilmesinin ardından davetliler mezbahanenin içerisini gezdiler. Belediyemiz Veterineri Oğuz Başkaya ise davetlilere içeride bulunan ekipmanların, malzemelerin nasıl kullanıldığını ve hayvanların nasıl kesildiğini anlattı.

Tören sonrasında davetlilere etli pilav ayran ikramları gerçekleştirildi.