MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Yalvaç Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Çağlar Özyiğit ve üyeler ile sohbet etti, haftalarını kutladı.
Milletvekili Korkmaz, engelli vatandaşların karşılaştıkları sorunları yakından bildiklerini ve MHP olarak seçim beyannamesini hazırlarken bunları göz önünde bulundurduklarını ifade etti. MHP'nin iktidar olması halinde engellilere verilen maaşların artacağını, devlet dairelerinde boş olan 38 bin engelli kadrosunun doldurulacağını haberini veren Korkmaz, şunları söyledi:
''Allah kısmet ederse MHP iktidar olduğu günden itibaren tüm engelli kardeşlerimizin sorunlarına eğileceğiz. Onların evlerine kapanıp kalmasına gönlümüz razı değil, bu nedenle bir takım yasal düzenlemeler getirerek inşallah durumlarını düzelteceğiz. Engelli vatandaşlarımıza uzun vadeli faizsiz krediler temin ederek üretime katkı yapmalarını sağlayacağız. Bankalar gazetelere boy boy reklam vererek şu kadar kar ettik diyorlar. Madem bu kadar kar ediyorlar sosyal projelere de pay ayırmaları lazım. Yeni bir düzenleme ile bankaların sosyal projelere katkılarını sağlayacağız. Ben Engelliler Haftası nedeni ile tüm engelli kardeşlerimizin bugününü kutluyor ve daha güzel günler temenni ediyorum.''

Engelli annesi Gülgün Özyiğit, milletvekili Korkmaz'a maaşların artırılmasından ziyade bu maaşı almak için ortaya konan zorlukların kaldırılmasını istediklerini belirtti. Özyiğit, ayrıca yerel yönetimlerin engelli hakları konusunda eğitilmeleri gerektiğine değinerek, ''Kaymakam, SYDV görevlileri, belediye başkanları bu konularda daha eğitimli olsa bizim işimiz kolaylaşacak. Nereye gitsek haklarımız konusunda kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Sizden bir ricamızda buraya akülü sandalye ve engellilere uygun asansörlü bir araca ihtiyacımız var'' diye konuştu.
Milletvekili Korkmaz ise yeni dönemde karar mercinde olurlarsa bu sıkıntıların giderilmesi konusunda yardımcı olacağının sözünü verdi.