Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, basın toplantısı düzenleyerek Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili ‘bir bardak su arıtılmamış’ açıklamalarına cevap verdi. Gülay, “çalışmadı ise aylık 120 bin TL elektrik faturası gelmesi garip değil midir?” dedi.

Isparta Milliyetçi Harekat Partisi İlçe Başkanı Osman Gülay’ın Başkanlığında Basın Mensuplarının karşısına geçti. Başkan Gülay geçtiğimiz günlerde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Arıtma Tesisi ile ilgili ‘bir bardak su arıtılmamış’ açıklamalarına cevap verdi.

Gülay’ın açıklaması şöyle ‘’ Geçtiğimiz günlerde Isparta belediye Başkanı Şükrü beyin atık su arıtma tesisi ile ilgili yaptığı açıklamada; bir önceki dönemi yani milliyetçi hareket partisi yerel yönetimini kastederek ‘’5 yılda 1 bardak su bile arıtılmamış, ayda çalışmayan arıtmaya 120.000 tl elektrik faturası ödenmiş, 10 kişiyede ayda 100.000 tl maaş ödenmiş.’’ gibi iddialarının arkasından ‘’bir devletin parası ancak bu kadar heder edilebilirdi.’’ ifadelerinde bulunmuştur.

Şükrü beyin bu iddialarında nasıl bir mantıkla hareket ettiğini anlayamamaktayız.

Çünkü işin aslı hiçte anlattığı gibi değildir. Şükrü Başdeğirmen kendisi lütfedip yapıyormuş gibi anlatsa da işin aslı hangi Belediye başkanı gelirse gelsin bu kapasite artışını yapması kanuni bir zorunluluktur. (çevre şehircilik belgesi)( 23.12.2016 tarihinden itibaren 7 yıl içerisinde ileri arıtmanın yapılması gerektiği)

Isparta Belediye meclisinin 9 Eylül 2016 tarihli toplantısında devlet su işleri genel müdürlüğü ile Isparta Belediyesi arasında 2052 yılı nüfusuna hizmet edebilecek kapasitede yeni bir tesis yapılması ile ilgili belediye başkanına yetki verilmiştir. 2018 yılı sonunda yeni atık su arıtma tesisi projesi devlet su işleri genel müdürlüğüne teslim edilmiştir. Ayrıca 9 mart 2018 tarihli belediye meclis toplantısında atık su arıtma tesisi kapasite artışı ile ilgili protokol yapılması için belediye başkanına yetki verilmiştir. (belge2) buna istinaden iller bankasının 2018/455030 sayılı ihalesi ile tesisin kapasite artış projesi Mahmut Emin Boyraz tarafından hazırlanmış ve 2019 yılı başında teslim edilmiştir.(ihale belgesi1)

Ayrıca 13 aralık 2018 den 13 aralık 2023 yılına kadar geçerli çevre şehircilik bakanlığından çevre izin belgesi alınmıştır. Son olarak bu konu ile ilgili çevre şehircilik il müdürlüğünden bilgilendirme kanununa dayanarak verdiğimiz dilekçe neticesinde müdürlüğün bize verdiği cevapta tesisin çalıştığı numunelerin alındığı ve deşarj standartlarını sağladığı belirlenmiştir.

Isparta belediye başkanlığı makamı konuları saptırarak başka mecralara çekerek iddialarda bulunan makam değil icraatlar da bulunan makamdır. Bir iddiada bulunuyorsanız bunu belgeleriyle açıklamak zorundasınız.

Bir bardak suyun bile arıtılmadığını söylediğiniz tesisisin aylık 120.000 tl elektrik faturası gelmesi garip değil midir? Çalışmayan tesisin nasıl 120.000 tl elektrik gideri olur. Aylık 100.000tl maaş giderinin olduğunu söylediğiniz 10 kişinin çalıştığını belirttiğiniz yerde çalışanlar 10.000 tl maaş mı almaktadır?

Geçmiş döneme iftira atmak isterken bu tesisin hiç çalışmadığını belirtirken kamu kuruluşu olan çevre şehircilik il müdürlüğünü de zan altında bıraktığınızın farkında olmanız da fayda vardır.

5 yılda 2 saat bile çalışmadığını söylediğiniz tesisin yaklaşık 2 yılında sizin görevde olduğunuzu unuttunuz galiba.

Göreve geldiğiniz günden bu yana farklı zamanlarda kamera karşısına geçip koku sorununu bitirdiğinizi belirttiniz. Size tavsiyemiz beyaz gömleğinizi, lacivert ceketinizi, gri pantolonunuzu giyin, bisikletinize binin Davraz mahallesinden başlayarak vatan, ayazmana, Halıkent, Gülevler mahallelerine gidin kokuyu alamıyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna başvurun ve bir covid testi yaptırın.

Arıtma ile ilgili kokuyu bitirdiğinizi söylüyorsunuz kapalı sistemle şehir dışına taşıdığınızı belirtiyorsunuz. Kokunun giderilmediğini sadece yerinin değiştiğini Antalya’dan Isparta’ya girerken savın girişinde buram buramburam koku ile misafirlerimizi karşıladığımızı atlıyorsunuz galiba.

Yine açıklamalarınızda devletin parasının ancak bu kadar heder edildiği iddiası ifadenizle büyük bir yanlışa imza atıyorsunuz. Devletin bir kuruş parasını heder eden, çalan varsa ve bunula ilgili de suç duyurusunda bulunmuyorsanız unutmayın ki sizde bu suça ortak oluyorsunuz.

Milliyetçi hareket partisi ile ak parti olarak cumhur ittifakına bağlılığımız, ilkeli duruşumuz, sarsılmaz birlikteliğimizi hiçbir farklı niyette olanlar bozamayacaktır. Şükrü bey’e tavsiyemiz; bu bilgileri size veren milliyetçi hareket partisi ile husumeti hiçbir dönem bitmemiş cumhur ittifakına zarar vermeye çalışan kişi veya kişilerden uzak durmasıdır. Sizleri yanlış bilgilerle basın önüne çıkartan danışman veya yardımcılarınızı gözden geçirin!

Ya sizin makamınızla ilgili hayalleri var ya da sizinle ilgili problemleri var’’ dedi