MHP İl Başkanı İsa Yalçın, basın toplantısı düzenleyerek " Ülkücüler arasında kan davası olmaz kırgınlarımız 24 saati, küskünlüklerimiz 3 günü geçmemelidir" dedi. İl Başkanı Yalçın,  açıklamasında şunları söyledi;

''Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapmak kolay değildir. Bu önemli imtihanı geçmiş dava arkadaşlarımız ile birlikte bugün ülkemizin gelmiş olduğu durumun bilinci içerisinde, 48 yıllık ulu çınarın yeni bir tarihi sorumluluğa hazırlandığı şu günlerde Isparta Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı olarak dimdik ayakta ve birlik beraberliğini sağlamış olarak göreve hazırız.

         Bu toplantıyı şereflendiren, İl belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız,  Belde Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclisi üyelerimiz, Merkez Belediye Meclis üyelerimiz, Kadın Kollarımız; Ülkü Ocaklarımız , İlçe Başkanlarımız , Disiplin kurulumuz ve İl yönetimimiz ile birlikte burada birlikte göreve hazır Sayın Genel Başkanımızın emrinde referandum çalışmalarını başlatmak üzere burada sizlerin huzurundayız.

Biz büyük bir davanın mensuplarıyız, büyük davalarda zaman zaman tartışmalar, kırgınlıklar, yorgunluklar olur, bize düşen kırgınlıkları gidermek, yorulanların koluna girmek, gönül birlikteliğini sağlamaktır.

Ülkücüler arasında kan davası olmaz kırgınlarımız 24 saati, küskünlüklerimiz 3 günü geçmemelidir.

Hareketin içinde dün yaşanan sıkıntıları öğünün şartlarında yaşanmış sıkıntılar olarak görerek, bize tarihin yüklediği sorumluluğu yerine getirmek için bir arada ve eskisinden daha güçlü olarak göreve hazırız.

Hiçbirimiz asrı Saadet döneminin mübarek insanları değiliz hepimizin eksiği kusuru fazlası olabilir böyle bir dönemde en iyiyi bulmalıyız.

Her insan hayatının bir döneminde değişik sebeplerle siyaset yapmış olabilir. Önemli olan başarılı olmak değil bunu ne için yaptığı ve devam ettirip ettirmemesidir. Bu tür insanlardan bazılarının partimize verebilecek bir şeyi kalmayanların Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden siyasi egzersiz yapmalarına müsaade etmeyeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni bütün değerlerine sahip çıkan hizmet edenlerin ön plana çıktığı ahde vefanın korunduğu hürmet edilen bir siyasi anlayışla yolumuza devam edeceğiz.

Bizleri uzun yıllar başarıya taşıyacak modelleri düşüneceğiz bütün yöntemler analiz edilecek. Teorik temeller oluşturulacak pratik tecrübelerde yolumuza devam edeceğiz.

Bizimle çalışarak başarılı olmak isteyen dava arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisinin kadrolarından seçilip, kendisini davanın üstünde görerek, kendisine verilen unvanları kullanarak başka kapılarda siyasi pirim arayanlara ülkücülüğü bırakmayacağız.

Bugüne kadar yaşamları iyi analiz edip elimizdeki siyasi notları temize geçeceğiz.

Yapıcılarda yıkıcıları karıştırmayacağız.

Bir dağa Serçe konarsa dağ ne kazanır; bir dağdan serçe kalkarsa dağ ne kaybeder.

Böyle kritik zamanlar, siyasetçilerin turnusol kağıdı gibidir ve kalitelerini ortaya koyar.

Hasımlarımıza hısımlarımızı ayırt edeceğiz.

Bu anlayışla kurumsal komandolar gibi çalışarak Isparta da partimizi başarıya taşıyacağız, referandumu bahane ederek bizlerle hesaplaşmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz.

Bizimle bu kutlu davada mücadeleye devam edecek arkadaşlarımız ile Isparta’nın her noktasına ulaşıp ,

DEVLET İÇİN EVET , MİLLET İÇİN EVET , CUMHURİYET İÇİN EVET , TÜRKLÜK İÇİN EVET , HARKETİN GELECEĞİ İÇİN EVET DİYECEĞİZ.

Cenabı Allah ın emekleri ve iyi niyetleri karşılıksız bırakmayacağı inancı ile;

Bu Onurlu yolda, Başbuğumuz Alpaslan Türkeş, Liderimiz Devlet Bahçeli, Var olsun ülkü ocakları, Yaşasın Milliyetçi Hareket Partisi, diyerek Hepinize saygılar sunuyorum.