MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Türkiye ekonomisinin, uyuşturucuya alıştırılmış gibi, sıcak paraya alıştırılmış şekilde işlediğini öne sürdü.
Toskay, Isparta'da BELMAŞ Doğal Yalıtım Malzemeleri Fabrikası'nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, fabrikanın sadece Isparta'ya değil, Türkiye'ye ve bu malzemenin ihraç edileceği ülkelere de fayda sağlayacağını belirtti. Toskay, bu tesisten üretilecek malzemelerin enerji tasarrufu sağlayacağını kaydetti.
Merkez Bankasının araştırmasına göre, sanayi sektörünün 100 liralık üretim yapmak için 72 lira 60 kuruşluk ithalat yaptığını vurgulayan Toskay, Türk sanayisinin son 9 yılda yabancı ülkelerin ürettiklerine mahkum edildiğini ileri sürdü.
Türkiye ekonomisinin en büyük sorununun işsizlik olduğunu savunan Toskay, şöyle devam etti:
''İşsizliğe, bu ekonomi politikasıyla çare bulmak mümkün değildir. Esasen AKP iktidarı kendi yayınladığı orta vadeli planında 2011, 2012 ve 2013 yıllarında işsizlik oranının yüzde 12'lerden düşmeyeceğini itiraf ediyor. Yarın da Sayın Başbakan Isparta'ya gelecek ve gençlere iş bulacağını söyleyecek. O zaman Sayın Başbakan'a sormak lazım, kendi imzasıyla yayınlanan orta vadeli program mı doğru, yoksa Isparta'da meydanda söylediği mi doğru? Bir ekonomi 2010 yılında 8.9 büyüyor da o ekonomide nasıl yüzde 12 işsizlik olur? Demek ki bu ekonomi tablosunda bir çarpıklık var. İşte bu iktidarın başarısı budur Ispartalılar.''
AK Parti iktidarının ekonomi politikasının çözüm olmayacağını belirten Toskay, bu iktidarın ekonomi politikası devam ettiği takdirde zenginlerin daha zengin; ancak emeğiyle, alın teriyle ay sonunu getirmeye çalışanların da durumunun her geçen gün daha kötü olacağını iddia etti. Toskay, ''Türkiye'nin ekonomisi, uyuşturucuya alıştırılmış gibi Türkiye üzerinden milyonlarca lira para kazanan sıcak sermayeye, paraya alıştırılmış. Bu çemberi MHP olarak bu seçimde kırmaya kararlıyız'' diye konuştu.
MHP'li belediye başkanlarının başarılı çalışmalar yaptıklarını; ancak İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin kıskacı altında olduklarını iddia eden Toskay, ''Bugün MHP'li belediyelerin binalarında İçişleri Bakanlığı müfettişleri adeta kadrolu eleman haline geldi. Anadolu tabiriyle belediyelere gelip, 'öküz altında buzağı' arıyorlar. Bu belediye başkanına ben nereden takarım, nereden sıkıştırırım ve kulağına da hafifçe fısıldarım, 'bu problemlerden kurtulmak istiyorsan AKP'ye geç.' Biz bunu bütün Türkiye'de yaşıyoruz. Böyle demokratik bir ülke olmaz. Vatandaşa hizmet etmek için adaletli davranmak gerekiyor.''