Turizm de Öncelikli Beldeler Teşviğinde de Isparta Ak Parti Teşkilatı 2012'de Gol Yedi.2013 yılına girdik.2013 Yılının Türk Milletine hayırlara ve tüm hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum.
 
 
Değerli hemşerilerim, Ak Parti milletvekili Sayın Recep Özel turizm de 2013 yılında hedef bir milyon turist derken hepimiz çok sevindik ancak turizmin ana arteli ulaşımdır.
 
 Şu anda “sivil havacılık genel müdürlüğü” UÇUŞ gerçekleştirilemeyen şehirlere sefer düzenlenmesi için ’teşvik sistemi’ni devreye soktu. Isparta için bu teşvikten; ‘İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul-Isparta ve ‘İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan İzmir- Isparta seferini yapacak uçak şirketleri yararlanabilecek. İktidar Isparta Süleyman Demirel Hava limanı çalıştıramıyor. Bari SDÜ Hava limanının çalışması için gerekli çabayı harcayın.
 
Isparta Dereboğazının duble yol olmasında saf dışı bırakılıyor. İktidar milletvekili duble yol için çaba harcayan sivil toplum kuruluşlarına öfkeleniyor, “Elinize kazma küreği alın gidin biz arkadan geliriz.” diyerek öfkeleniyor. Onlarda ellerine kazma küreği alıp gidiyor. Bu yolun yapılması için gerekli fizibilite çalışmalarına 2013’te başlanacak sözünü dahi veremiyor.
 
Revize edilecek teşvik çalışmaları için ikazda bulunan MHP’ye kızıyor. Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın büyük destekler sağladığı 229 belde belediyesinin yararlandığı “Turizmde Öncelikli Yöre Belediyeleri” listesinde Isparta’dan sadece Eğirdir ilçesi bulunuyor.
 
Bu konuda Isparta’nın turizm potansiyeli yüksek. Mirya kefelon Savaşının yapıldığı Gelendost, Hristiyan dünyası için önem arzaden Yalvaç’ta Pisidia Antiocheia,  *Zindan mağarasının bulunduğu Aksu, Pınargözü mağarası ve milli parklarla donatılmış Yenişarbedemli, *Kızıldağ’a sahip Şarkikaraağaç dururken, Isparta’daki bu yöreler  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının özel desteklerinden yararlanamıyor. Afyonkarahisar’dan 8, Burdur’dan 6, Antalya’dan 7 belde teşvikte, öncelik almış. Isparta’dan  sadece Eğridir yararlandırılıyor. Daha pek çok ilin belde teşkilatları bu haktan yararlanıyor. Bu konudan da Ak Parti Isparta teşkilatının bihaber olduğu anlaşılıyor. Belde belediyelerin turizm merkezlerini canlandırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, destek sağladığı turizm öncelikli belediyeler arasında Isparta’dan sadece bir belediye bulunması oldukça düşündürücü. Artık bu konu ciddi bir şekilde takip edilmelidir. Çünkü: Turizmde öncelikli yöre belediyeleri, diğer yerleşim birimlerine göre önemli avantajlara sahip. Turizm alanı kapsamına giren projeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından teşvik ediliyor.        
 
Meydan projeleri, park projeleri gibi yatırımlar bakanlık desteği ile hayata geçiriliyor.  Ama turizm potansiyeli oldukça yüksek Isparta bu desteklerden yararlanamıyor. Daha önce de söylediğim gibi Afyonkarahisar’da 8, Burdur’da 6, Antalya’da 7 belde teşvikte, öncelik almış durumda. Peki Isparta bu haktan niçin yararlandırılmıyor?  Bizi hep muhalefet etmekle suçlarlar bu sefer de kendilerine Isparta için yol gösterelim: Bu konuda Ak Parti il Teşkilatı ne yapmalıdır: “Belde Belediyelerine teşvik” konusu da , en az teşvik kadar, Dereboğazı kadar, Isparta için önemli bir konudur. Bunun için 2013 yılında Isparta’nın “turizmde öncelikli beldeler” arasına girmesi için şimdiden Ak Parti Milletvekilleri, Ak Parti Teşkilatı ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü yetkilileri harekete geçmelidir. Çünkü: Turizm Öncelikli Yöre Belediyelerine Belediye alanı ve Mücavir alan içinde olmak şartı ile:  Altyapı, Yol, Tretuvar,  Meydan, Park, Çocuk Bahçesi,  Açık Pazar Yeri, Yeşil Alan, Tarihi ve Turistik Eserler ile Anıt Çevrelerinin açılması ve Belediye Hizmetlerine ait Yapılara katkı mahiyetinde yardımlar yapılıyor. Tüm belediye başkanları çağrılarak, konunun önemi “çevre ve şehircilik il müdürü” tarafından anlatılmalıdır. Proje çalışmalarına şimdiden başlanmalı gerekli müracaatlar zamanında yapılmalı. 2011 yılında, 124 belediye İmar uygulamaları nedeniyle Turizm Düzenleme ve kamulaştırma ödeneği aldığı, 2012 yılında ise toplam 230 belediye “Turizm Öncelikli Yöre Belediyeleri” kapsamında yer aldığı unutulmadan şimdiden Ak Parti Teşkilatı 2013 yılı çalışmalarına başlamalıdır. Artık Isparta’nın kaybetmeye tahammülü kalmamıştır.