MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Belediyesi'nin MHP'li iki belediye meclis üyesinin parti üyeliklerinin askıya alındığını açıkladı.

     Yalçın, düzenlediği basın toplantısında, MHP'li Belediye Meclis üyeleri Seyfettin Kalem ile Uğur Bestelci'nin karar alma noktasında zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını, önceki gün yapılan meclis toplantısında bu üyelerin MHP grubuyla değil, diğer gruplarla ortak hareket eder gibi tavır sergilediklerini söyledi.

     MHP'nin tüzüğüne göre hiç bir partilinin, partinin izni olmadan görev yapamayacaklarını kaydeden Yalçın, Seyfettin Kalem ve Uğur Bestelci'nin parti tüzüğüne aykırı davrandığını ileri sürdü. Söz konusu iki üyeyi disiplin kuruluna sevk ettiklerini bildiren Yalçın, şöyle konuştu:

     ''Kalem ve Bestelci'nin MHP üyelikleri askıya alınmıştır. Yani parti adına hiçbir yere talip olamazlar, partili olarak görev yapamazlar. MHP meclis üyesi olarak Isparta Belediye Başkanlığı'nda böyle görevlere devam edemezler. 3 gün içinde itiraz hakları vardır.

İtirazda bulunurlarsa 7 gün içinde İl Disiplin Kurulu, tedbirin kaldırılması talebiyle ilgili karar verecektir. Tedbir kaldırılmazsa üye sıfatını taşıyamazlar. Ben kendilerine bugüne kadar yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum.

Bundan sonra bağımsız meclis üyesi olarak Belediye Meclisi'nde iyi ve güzel şeyler yapacakları temennisiyle başarılar diliyorum.''