“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

MHP Isparta İl Başkanı Hasan Basri Sönmez, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile yazılı bir açıklama yaptı. 15 Temmuz’un bağımsızlığa, demokrasiye, cumhuriyete, vatana ve bayrağa yapılan bir terör örgütü darbe girişimi olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Sönmez, “Kökü dışarıda olan Fetö denilen bu ihanet çetesi onlarca yıl dini kullanarak sinsice devletimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş, milletimizin kanını emmiş ve 15 Temmuz’da da emilen bu kanı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk Milletinin üzerine kusmuştur. 15 Temmuz'da TBMM defalarca bombalanmış, kurşun yağmuruna tutulmuştur. Askeri kamuflaj içine saklanmış dar bir kadro, bir avuç yılan milletimize ateş saçmış; milli kurum ve kuruluşlara acımasızca saldırmıştır. Tarih sayfalarını karıştırdığımızda örneğine neredeyse hiç rastlanmayacak alçaklıklar, akla hayale sığmayan şiddet dolu sahneler, meşum ve melun 15 Temmuz gecesinde yaşanmıştır. Çanakkale'de müstevlilerin yarım bırakmak zorunda kaldıkları zulmü hain FETÖ'cüler tamamlamak istemişlerdir. Milli Mücadele'de kovalanan Türk düşmanları, aradan geçen 94 yıl sonra bellerini doğrultup devşirdikleri Pensilvanyalı teröristlerle Türkiye'yi önce teslim, daha sonra da tepeden tırnağa tasfiye etmeye kalkışmışlardır. 15 Temmuz tarihi bir hesaplaşma, tarifsiz bir hıyanettir."Ancak Türk Milletinin asil evlatları, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde Çanakkale’de ve Milli Mücadelede olduğu gibi yine vücutlarını siper ederek bu hıyanete izin vermemiştir. Rabbim aziz milletimize bir daha böyle bir şey yaşatmasın” dedi.

MHP Isparta İl Başkanı Sönmez açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 
“Şerefli Türk Milletinin bir ferdi olarak 15 Temmuzda gösterilen kahramanlıkla gurur duyuyorum. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğini bir kere daha tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz; Türk Milletinin, bağımsızlık için, vatan için, bayrak için, onuru ve şerefi için canını ortaya koyarak yazdığı bu toprakların en değerli destanlarından biridir. 15 Temmuz gecesi, Çanakkale ve İstiklal Harbimizin ruhunu taşıyan asil milletimizin feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey’in her zaman olduğu gibi mevzu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti olduğundaki sarsılmaz kararlılığı ile Aziz milletimizin ve devletimizin bekasına kasteden hainlere tarihin en anlamlı tokadı vurulmuştur. Bu zaferin asıl sahibi Aziz Türk Milletidir. Herkes devletine milletine bayrağına sahip çıkmıştır. Ölüme meydan okuyan milyonlarca vatandaşımıza şükran borçluyuz. 15 Temmuz, isimleri, sonsuza kadar yaşayacak şehitlerimizin ve gazilerimizin bize bıraktıkları bir mirastır. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sahip çıkmak en önemli vazifemizdir. Allah onlardan razı olsun.
15 Temmuz mirasını iyi anlamalı ve doğru okumalıyız. 15 Temmuz’un, şehitlerimizin, gazilerimizin hesabı sorulmalıdır. Bu anlamda, tüm devlet organları, ticari, siyasi vs. her yere sızan FETÖ ile her alanda mücadelede asla taviz verilmemelidir. Devletimizin ilgili kurumları bu konuda çok hassas davranmalıdır. Sonuç olarak gizli bir yapılanmadan ve otuz yıl kırk yıl boyunca kendini saklamış teröristlerden söz ediyoruz. Bu noktada milletimizin hassasiyeti çok önemli ve görüyoruz ki toplumsal destek gerçekten üst düzeydedir. Bununla birlikte FETÖ ile mücadele, bugün en temelde uluslararası bir mücadeleye dönüşmüştür. Geçtiğimiz günlerde, Ayasofya’nın Müslüman Türk Milletinin Camisi olması ile küresel güçler, FETÖ’nün destekçileri ve uzantıları ile birçok terör örgütü ve ihanet çetesi, içerde ve dışarıda daha da azmış ve boş durmamaktadır. En çok ihtiyacımız olan şey bir ve beraber olmaktır. Tek yumruk, iç ve dış düşmanlara karşı dimdik durmaktır. Bizi kimse yıldıramaz, korkutamaz. Hepsini tarihin derinliklerine gömeceğiz inşallah.. Aziz Türk Milleti bunu başaracak donanıma, tarihe, yüreğe ve güce sahiptir. 
Ülke olarak yine zor günlerden geçiyoruz. Kahramanlarımız hala can veriyor yurdu yaşatmak için. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Artvin’deki sel felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Son olarak; küresel emperyalist haydutlar Avrupa, ABD ve Rusya’nın şımarık çocuklarından Ermenistan’ın bizim gibi bir Türk Devleti olan Kardeş Azerbaycan’ımıza saldırması sonucu şehit ve gazilerimiz vardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle milletiyle kardeşlerimizin yanında olacak, Ermenistan’a gereken ders verilecektir. Türk Milletinin başı sağ olsun.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 15 Temmuz gecesi vatan için canlarını feda eden 251 kahraman şehidimizi ve cesaret timsali 2190 gazimizi minnet ve şükran ile anıyorum. Allah onlardan razı olsun.”