Mhp Isparta il başkanı olarak Basri Sönmez atandı..Peki Mhp Isparta il Başkanı Olan Hasan Basri Sönmez Kimdir?

MHP’nin Milletvekilliği seçimlerinde liste başına koyduğu İşadamı Hasan Basri Sönmez, aslen Yalvaçlı. Teşkilatın içinden gelen Sönmez, 5 yıl önce İmam Rabbani Hazretleri için yapılan turizmin potansiyelini görüp, Hindistan’ın ilk Türk turizm acentesini kurdu, ayrıca Maraş usulü dondurma üretip, satıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 27.dönem milletvekili aday listesinde ilk sırada olan Sönmez Yalvaç’ta baba mesleği dericilik işini devam ettiririken, yurt dışında etkin bir ticari faaliyete sahip.

MHP İl Başkanı olan Hasan Basri Sönmez, kendisini şöyle anlattı. İşte kendi ağzından Hasan Basri Sönmez:

HİNDİSTAN’A ÇIRÇIR ROLE İHRAÇ ETTİ

İlk ve orta okulu Yalvaç’ta tamamladım. Daha sonra 7 yıl hizmet sektöründe çalıştım.

Daha sonra Yalvaç’ta kendimize ait deri işletmemizde çalışmaya devam ettim. 2009 yılında Hindistan’a çırçır role ihracatı yapmaya başladık. Pamuk ve çekirdeği birbirinden ayıran bir malzeme. Hindistan’a gidip-gelirken turizmi fark ettik. Uçaklarda çok sayıda turist ile karşılaşıyorduk. Hindistan’da bir Türk turizm şirketi olmadığını öğrendim ve turizm şirketi açtık. Hindistan Maldivler, Sirilanka, Nepal tur şirketi açtık. 4 yıldır faaliyette.

TÜRK DONDURMASINI SEVDİRDİ

2016’nın ağustos ayında da dondurma imalatına başladık. Maraş usulü dondurmayı hem üretiyoruz hem satıyoruz. Hindistan’da 5 şubemiz var. Türk dondurması yapıyoruz.

HİNDİSTAN’A GELEN TÜRKLER YÖNELİK HEM İNANÇ HEM KÜLTÜR TURİZMİ YAPIYOR

Biz inanç turizmi yapıyoruz. Hindistan’da Nakşilerin silsilesinin İmam Rabbani Hazretleri var. Peygamber efendimizin müjdelediği bir kişi. Kültürel açıdan da zenginlikler var.  Türkiye’deki ve yurt dışındaki Türklere hizmet veriyoruz. Avrupada çözüm ortaklarımız var. Türkiye’de turizm şirketleri ile ortak çalışıyoruz. Yılda 300-400 kişiyi gezdiriyoruz. Genelde inanca gelen gruplar. Hem inanç hem kültürel yapıyoruz.

HİNDİSTAN’DAN PAMUK İTHAL EDİYOR

Yalvaç’da çırçır role imalatına devam ediyoruz. İç piyasada fabrikalara hizmet veriyoruz.  Pamuk ile çekirdeği birbirinden ayıran merdaneyi üretiyoruz, müşterilerimize satıyoruz. Hindistan’dan yılda 2500 ton pamuk ithal ediyoruz. Burada müşterilerimiz var. Isparta Mensucat bizim 4-5 yıldır müşterimiz. Pamuk fabrikaları var müşterilerimiz. Sadece Isparta değil, Adana, Malatya, Urfa, Antep, Hatay’daki müşterilerimize veriyoruz.

ÜLKÜ OAKLARI BAŞKANLIĞI YAPTI

Yalvaç’ta Ülkü Ocakları Başkan Yardımcılığı, Başkanlığı, Yalvaç İlçe Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı yaptım.”