Bestelci, 'yatırım yok' diyen Aydemir'e Balaman dönemini hatırlatarak "Eğer yatırım anlayışınız boş bir arsaya iki spor aleti koymak, iki bordur koymak ve çimle yeşillendirmekse diyecek lafım yok" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a 'muhalif olduğu gerekçesiyle kesin ihracını istediği Meclis Üyesi Uğur Bestelci, şaşırtan bir savunma yaptı. MHP'nin kapıyı gösterdiği Bestelci, Belediye yönetimini eleştiren Balaman'in yardımcısı AKP'li Ahmet Aydemir'e geçmişi hatırlattı.

ELLE TUTULUR BİR YATIRIM YOK

 

Isparta Belediyesi'nin 2012 yılı performans programına ilişkin görüşlerini açıklayan AKP'li Meclis Üyesi Ahmet Aydemir, şu eleştirilerde bulundu:
 
Gerçi ortada buz pisti yok. Temizlik ihalesi daha önce yapılan şartname ile aynı. O zaman mazot 2 lira iken şimdi 3.5 lira olmuştur. Hasan Balaman döneminde yaklaşık 9.5 trilyona temizlik ihalesi yapılırken bugün bu rakam 5.5 trilyondur. Ortada 4 trilyon bir fark vardır. Isparta temizlik ihalesinden 4 trilyon lira kar elde etmiştir. İsraf bunun neresindedir.
 
Tasarrufun kralı budur. Bu dönemde 10 trilyonluk iş makinesi alındı. Biz geldiğimizde iş makineleri çalışmaz haldeydi. Eğer yatırım anlayışısın boş bir arsaya iki spor aleti koymak, iki bordur koymak ve çimle yeşillendirmekse diyecek lafım yok. Eğer yatırım kömür ve gıda dağıtmaksa şu anda o zaten yapılıyor. Ama reklam yapılmadan."
 
"2011 ile 2012 performans planları arasında farklılık var. Organizasyon şemasında bir başkan yardımcısına bir görev, diğer başkan yardımcısına 12-13 görev vermek yanlıştır. Bu konunun düzeltilmesi gerekir. Belediye bütçesinin gerçekleşme oranı zayıf olacak gibi. Çünkü elle tutulur bir yatırım yok. Sadece halk pazarı projesi var.
 
15 MAKAM ARACI OLMAZ
 
Belediye personeli 2010'da 1450 iken bu yıl 650'ye düşmüş. 2012 yılında da 510 kişinin alınacağı belirtiliyor. Belediyede 15 adet makam aracı var. 15 makam aracı olmaz. Demek ki hizmet araçları makam aracı olarak kullanılıyor."
 
Daha sonra konuşan MHP'li Meclis Üyesi Uğur Bestelci, herkesi şaşırtan bir konuşma yaptı.
 
Belediye Başkanı Günaydın'la aralan açık olan Bestelci, Isparta Belediyesi'nin bazı icraatlarını savundu, Balaman döneminden örnekler verdi. İşte Bestelci'nin o şaşırtan konuşması:
 
ALLAH'TAN MAKAM ARACI VAR DÜNE KADAR KİRALIK ARAÇLAR VARDI
 
"Ağzı olan herkes bir konuyu eleştirir. Bilgi edinme kanunu var. Tüm meclis üyeleri bu kanun çerçevesinde bilgi edinebilir. 15 tane makam aracının olduğunu söylüyor Ahmet Aydemir. Allah'tan var. Düne kadar kiralıktı. İstanbul'dan kiralanıyordu. Biz göreve geldiğimizde 1 tane araç yoktu. Bugün 15 tane makam aracı var. Sen daire müdürlerinin altına 300 kişi çalıştırıyorsan o adama da makam aracı vereceksin.
 
BORÇ ÖDÜYORUZ
 
125 milyon TL borç ile belediyeyi devir aldık. Borç ödüyoruz. Yeniden yapılandırma diye bir kanun çıktı. Bu kanun çerçevesinde borçlar ödenmeye devam ediyor. Biz Isparta’nın mülklerini satmıyoruz. 2008'de 169 trilyon bütçe varken gerçekleşme 49 trilyon lira olmuştur.
 
İŞTE EN BÜYÜK TASARRUF BUDUR
 
Biz 1 trilyon liraya buz pisti yapmadık. Gerçi ortada buz pisti yok. Temizlik ihalesi daha önce yapılan şartname ile aynı. O zaman mazot 2 lira iken şimdi 3.5 lira olmuştur. Hasan Balaman döneminde yaklaşık 9.5 trilyona temizlik ihalesi yapılırken bugün bu rakam 5.5 trilyondur. Ortada 4 trilyon bir fark vardır. Isparta temizlik ihalesinden 4 trilyon lira kar elde etmiştir. İsraf bunun neresindedir.
 
Tasarrufun kralı budur. Bu dönemde 10 trilyonluk iş makinesi alındı. Biz geldiğimizde iş makineleri çalışmaz haldeydi. Eğer yatırım anlayışısın boş bir arsaya iki spor aleti koymak, iki bordur koymak ve çimle yeşillendirmekse diyecek lafım yok. Eğer yatırım kömür ve gıda dağıtmaksa şu anda o zaten yapılıyor. Ama reklam yapılmadan."