MHP NEDEN MECLİSİ TERKETTİ?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra 5 bölümden oluşan bir seçim analizi yapmıştım. Velhasıl uzun zamandır köşe yazısı yazmıyordum. Dünkü Belediye meclis toplantısı sonrasında gelişmeleri yazmak ve yorumlamak istedim.

Evet konumuz Belediye meclisinde yaşananlar ve MHP gurubunun tavrı!..... Öncelikle şunun altını çizerek konuya başlamak istiyorum. üç dönem belediye başkanlığı yapan ve son iki dönem üst üste belediye başkanı olan Günaydın döneminin son dönemlerinde belediyenin talan edildiğini, hattinden fazla personel alımı yapıldığını, eş dost ve akraba ilişkilerinin ön plana çıkartıldığını, yüksek maaşlar ödendiğini görüyor, duyuyorduk.

 Günaydın’ın yanlışlarının yanısıra ilerlemiş yaşına rağmen yeni dönemde Isparta’ya hiçbir katkı sağlamayacağı düşüncesi ile seçim sürecinde kendisinin yanında yer almadık ve destek vermedik. Desteğimiz Isparta’nın iktidar gücünden faydalanarak daha fazla yatırım alması noktasında inandığımız, güvendiğimiz AK parti adayı sayın Şükrü Başdeğirmen’di.

 Herkesin tercihi farklı olabilir buda benim ve benim gibi düşünenlerin tercihi idi.... Günaydın döneminde yapılan zulümler, yanlışlar, hatalar bugüne kadar gün yüzüne çıkmadı ise bu tamamen Cumhur ittifakına duyulan saygıdan, meclisteki birlikteliği gölge düşmemesi arzusundan ve dahada önemlisi sayın Başdeğirmenin beyefendiliği ve mütevaziliğinden kaynaklanmıştır.

 Seçimlerin üzerinden 40 gün geçmiştir ve bugüne kadar kamuoyuna geçmiş dönemin hataları, yanlışları, adına ne derseniz deyin her türlü olumsuzlukların yansımamasının altında yatan gerekçeleri düşünmedik diyemem. Belediye meclisinin ilk toplantısında MHP gurubunun desteği, Cumhur ittifakı mecliste kendisini göstermiştir şeklinde düşündük!..

 Yani MHP gurubu geçmiş dönemle ilgili her türlü olumsuzlukları “kamuoyu ile paylaşmayın biz size her konuda destek oluruz” mesajınının ipuçlarını o gün vermişti. Yani ortada bir pazarlık mı vardı? MHP gurubu gizliden gizliye geçmiş dönemi korumak, belediyede söz sahibi olmak için mi destek olacaktı? Kamuoyu bunları konuşuyordu!..

 Özellikle Günaydın muhalifleri başkan Başdeğirmeni sessiz kalmakla, geçmişin hatalarını ört pas etmekle suçluyordu. MHP Belediye meclis üyeleri dünkü oturumda sessizliklerini bozdular ve meclisi terk ettiler. Belediyede özellikle MHP’ye yakın isimlerin yer değiştirmelerini bahane eden MHP gurubunun meclisi terketmeleri bir gözdağı olabilir mi?

 Üstelik bu gelişmeleri genel merkeze rapor edeceğiz diyerek aba altından sopa göstermeleride düşündürücü? Her seferinde Cumhur ittifakının arkasına sığınarak hataları örtbas etmeye çalışan, Günaydın döneminde yapılan ve yaşanan olumsuzlukların üstünü kapatmaya çalışan MHP gurubunun bu tavrı ve davranışına elbette kamuoyu gereken cevabı verecektir, ama şunu da izah etmeden geçmeyelim.

 Cumhur ittifakı ülkenin dirliği, beraberliği ve bekası için kurulmuş bir birlikteliktir. Hiçbir zaman menfaate dayalı, hataların üstünü örtme, birilerini koruma ve kollama adına kurulmuş bir birliktelik değildir. Sayın Bahçeli’nin de Isparta’da yaşanan bu gelişmeler sonrasında Cumhur ittifakından vazgeçeceğini düşünmüyorum.

 Geçmişi koruyacağız, geçmişin hatalarını kapatacağız diye Isparta’nın geleceğini yok sayamazsınız. Isparta halkı size oy verirken, temsil yetkisi verirken lütfen 250 bin Ispartalıyı düşünün ve ona göre hareket edin.

 Meclisi terketmek çözüm değil. Çözüm mecliste konuşarak, tartışarak istişare etmektir. Şimdi gelelim belediyede neler olmuş neler.

1- Günaydın döneminde belediyeye haddinden fazla personel alımı yapılarak kadro şişirilmiş ve personel arasında adil olmayan ücret politikası izlenmiş. Aynı tarihte işe alınan iki şoförden birisi 2.600 TL, diğeri 6.700 TL maaş alarak Hazreti Ömer adaletini sürekli dile getiren başkan Günaydın kendi ayağına kurşun sıkmış, yalanı ortaya çıkmıştır

2- Başkan Başdeğirmen’in 55 personelin yer değiştirmelerini hazmedemeyerek kıyım yaptığını iddia eden MHP zihniyeti, kendi dönemlerinde nasıl personel kıyımı yaptıklarını, personeli nerelere, nasıl sürgün ettiklerini unutmuşlar. Hizmet iş sendikası Isparta şube başkanının AK partiye yakınlığı nedeni ile nerelerde nasıl çalıştırdıklarını unutmuş olacaklar. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün

3- İnşaat teknikeri bir personelin 5 yıl boyunca imar müdürü olarak çalıştırılmasına göz yummalarının bir izahı olabilir mi? O makamda mühendis olması gerekirken bir teknikerin o makama oturtulmasının arkasında nelerin yattığını, nasıl bir işbirliği ve menfaatin döndüğünü anlatmaya gerek varmı?

4- Harita mühendisinin müzede çaycılık yapmasına, jeoleji mühendisinin basın müdürü olarak görevlendirilmesine, hemşirenin yine müzede halı temizleyicisi olarak çalıştırılmasına ne diyeceksiniz?

5-  Gökçaydaki Gülköşkünün her ay 120 bin lira zarar ettiğini, burada çalışan personele yüksek maaşlar ödendiğini üzülerek ve hayretle öğrendik. Burada çalışan 24 personelin kendilerine kebap ziyafeti çekerek belediyeyi zarara uğrattığı gerçeğini nasıl izah edebilirsiniz?

6- İSTEM şirketinde 3 yıldır bir tek taş kesmeden, iş yapmadan her ay 250 bin lira maaş ödenen personellerin olduğunu biliyormusunuz? Yine ISBAŞTa şirkete ait iki hesabın icralık olduğunu, Ayrıca bir haftadır makinelerin çalışmadığı, üretimin yapılmadığı ISBAŞ’ta bir personelin kendisine mesai yazdığını ve bunu itiraf ettiğini biliyormusunuz? Günaydın döneminde yüzlerce personelin mesai karşılığında trilyonlarca parayı cebine indirdiğinden haberiniz var mı?

7- İzin ve rapor alarak işe gelmeyen ve bedava maaş alan yüze yakın personelin bu tavrını kim, nasıl izah edebilir? Şuana kadar gündeme gelen bu usulsüzlüklerin önümüzdeki günlerde artarak çoğalacağını ve kamuoyu ile paylaşılacağını söylemekte yarar var. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı. Bu Belediyeyi yönetenlerin nasıl halkın parasını çarçur ettiğini, nasıl usulsüz harcamalar yaptıklarını kimlere peşkeş çektiklerini, kimlere kaç para ödediklerini elbette yazacağız, konuşacağız.