MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Anayasa değişikliği süreciyle ilgili açık ve net konuştu: Sayın Genel Başkanımız 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin önemli mevzi kaybettiği dönemde bir inisiyatif almıştır. MHP'nin ve Devlet Bahçeli'nin bulunduğu yerde bu memlekete ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup emanet edenlere asla yanlış olmaz. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin Anayasa değişikliği oylamasında AK Parti ile birlikte harkeket etmesinden kaynaklanan eleştirilere cevap verdi. Değişikliği istenen Anayasa değişikliklerinin iyi incelenmesi ve okunması gerektiğini belirten Yalçın, "MHP'nin ve Dr. Devlet Bahçeli'nin olduğu yerde bu ülkeye yanlış olmaz" dedi.

HÜKÜMETİN YÖNETİM SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLİYOR

Halen oylaması devam eden Anayasa değişikliğinin devletin organizasyon yapısıyla alakası olmadığını belirten Yalçın, şöyle konuştu: "Bu Anayasa değişikliği daha çok yargı merkezli yapılan bir değişikliktir. Anayasa değişikliğini incelerken neyin değiştiği konusu, değişen maddelerin neye atıfta bulunduğu konusu çok daha önemlidir. Burada devletin organizasyon yapısını ilgilendiren hiçbir maddeye dokunulmamıştır. Ancak Hükümetin yönetim sistemini ilgilendiren maddelerle ilgili değişiklikler yapılmak istenmektedir. Bunun da sebepleri vardır. Daha önce Abant'ta yine bu hükümet tarafından hazırlanan Anayasa taslakta bütün maddeler gündeme gelmiş ve Türkiye'de böyle bir şeyin olup-olmayacağı konusu tartışılmıştır. Bu süreçte büyük sıkıntılar yaşanmıştır.

SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ BİR İNİSİYATİF ALDI

Şimdi Anayasanın temeli olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin de kuruluş felsefesi olan ilk 4 madde ve bunun devamı olan laiklik, Türkiye'nin bir ve bütün, kardeş ortamında yaşamasını sağlayan maddelerin hiçbir tanesinde değişiklik yoktur. Uzun zamandır beri konuşulan konu şudur: Bugüne kadar cumhurbaşkanlarını TBMM seçmiştir. İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da halk tarafından seçilmiştir. Bu yetkiyi elinden bulunduran, seçilen kişi de bilmektedir ki 'benim görev sınırlarım bu Anayasa ile belirlenemez. Ben halk tarafından seçiliyorum. Bana halk onay verdi.' Milliyetçi Hareket Partisi Lideri de bir inisiyatif almıştır.

GÖREV SINIRLARI HALKA SORULACAK

Türkiye'de 15 Temmuz yaşanmasaydı durum daha farklı olurdu. Ama 15 Temmuz, Türkiye'nin önemli mevzi kaybettiği bir dönemde sayın genel başkanımız inisiyatif almıştır. Bu inisiyatif şudur: "Efendim sizi halk seçmiştir. O zaman sizin görev sınırlarınızı halka soralım. Eğer halk size 'seçtiğim gibi onaylıyorum' derse bizce mesele yoktur. Aksi taktirde 'halk seçti' diye istediniğiniz gibi davranma hakkınız yoktur."

ATATÜRK'ÜN ÖNÜ BU MADDE İLE KESİLMEK İSTENMİŞTİ

Anayasa Komisyonu'nda değişikliğe uğrayan 'doğuştan Türk olma şartı' maddesi sayın genel başkanımız tarafından çıkartılmıştır. Buna çok tepki gösterilmiştir. 'MHP'nin Lideri nasıl olur da Türkçü bir parti 'Türk' olma şartını Anayasadan çıkartır' diye. Bu aslında Türkleri bölen ve Türklerin Cumhurbaşkanı olmasının önünü kesen bir maddedir. Bu madde, 1924 Anayasasına konulmak istenen, Atatürk'ün önünün kesilmek istendiği bir durumdu. Doğuştan Türk olma şartı, Selanik'te doğan bir Türkün, Türk sayılmadığı bir durum. Dolayısıyla değerli hemşehrilerimiz Anayasa değişikliklerini incelerken okuduklarının hangi maddeye atıfta bulunduğunu, ne tür sonuçlar çıkaracağını bilmedikleri için direk yorum yapıyorlar. Bu konuda Türk siyasi tarihinde herkesin güvenini kazanmış olan sayın genel başkanımıza inansınlar. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Sayın Devlet Bahçeli'nin olduğu yerde bu memlekete, bu memleketi kurup da bize emanet edenlere asla yanlış olmaz. MHP İl Başkanı olarak ben öyle düşünüyorum.

Türkiye'de şu an bir Başbakanlık makamı var mı-yok mu herkes zaten tartışıyor.

BİZDE BÖLÜNME OLMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi'nde herkes yorumlarını yapıyor, konuşuyor. Destek verilecekse veriyor. Yarın olay netleştiği zaman ülkücüler bölünmeyecektir, lider ne diyorsa herkes o yönde oy kullanacaktır. Sayın Genel Başkanımızın baktığı yere bakarak, gösterdiği hedefe yürümek üzere elimizden gelen tüm çalışmaları yaparız. Milliyetçi Hareket Partisi ne sandıkta ne de başka yerde bölünür. Çünkü bu kutlu davada bizim taşıdığımız emanet 5 bin şehidimizin emanetidir. Cumhuriyeti kuran iradenin emanetidir. Kimsenin kemiklerini sızlatmayız." Atatürk'ün partisi gibi kalsalardı MHP olmazdı biz de CHP'de olurduk MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ağır eleştiriler yaptı.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Anayasa değişikliğine hayır diyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin manevi değerleriyle sürekli çatışan ve mücadele eden bir parti olduğunu söyledi. CHP'nin Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştığını belirten Yalçın, şöyle dedi: "Bu başkanlık sistemi değildir. Parlamento devam ediyor. Bir siyasi partinin öncelikli hedefi milletin temsil edildiği parlamentoda çoğunluğu sağlamaktır. Parlamentoda çoğunluğu sağladığınız zaman bir çok şeyi ele geçirebilirsiniz. Siyasi profiline bakarak, seçmen kitlesine bakarak 'benim yarın iktidar olmamın önünü kesiyor' diyerek kimse Türkiye'nin önünü kesemez.

Türkiye'nin yeterince iç sorunu var. Düşmanlık yapmak yerine insanlar inandığı siyasetçiye güvenmek zorundadırlar. Eğer bu inandıkları parti Cumhuriyet Halk Partisi olursa Atatürk'ten sonra Türk siyasi hayatında memleketin hayrına olup da karşısında olduklarına baksınlar. Eğer CHP, Atatürk'ün partisi gibi kalsaydı bugün Milliyetçi Hareket Partisi olmazdı. Hepimiz de Cumhuriyet Halk Partisi'nde olurduk.

Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin kültürü ve manevi değerleri ile sürekli çatışan ve bunlarla mücadele eden bir görüntüsü vardır. Hala PKK sempatizmanlarını içerisinde barındıran Abdullah Öcalan'a avukatlık yapan insanları divanlarında bulunduran insanların memleketin hayrına söz söyleme hakkı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi inisiyatif almış, Hükümet de buna 'evet' demiştir. Bu, ne Hükümete ayak oyunu yapmaktır ne de Hükümetin peşine takılmaktır. Bunu böyle görmek isteyenler iyi niyetli değildirler. Bu Anayasa değişikliğinin yapılmasında memlekete hayır vardır. Aksini düşünen arkadaşlarımızla her platformda bunu konuşuruz."