CHP İl Başkanı Vedat Şenol, paketlerin İmralı ile görüşmeleri yumuşatmak için hazırlandığını
savundu. Şenol, “Paketlerin çoğu İmralı ile görüşmeleri yumuşatmak için Abdullah Özcalan’ı serbest bırakmak için Abdullah Öcalan’ın siyasi haklarını siyasi itibarını tekrar geri vermek için Ergenekon davalarını bir karşı silah olarak kullanıyorlar. Yarın birgün hepsine af çıkartacaklar. PKK terör örgütü üyeleri de çıkacak, Abdullah Öcalan’ın cezaları yumuşayacak, bu arada bakın biz Ergenekon tutuklarını de saldık diyecekler. İş o noktaya gidiyor..Yargı Paketi’ndeki somut sonuç bu. Savcı hem bu kadar ceza isteyecek, gerekirse mahkemeler ceza yağdıracak ama paket çıktıktan sonra bu insanların büyük çoğunluğunu salacaklar. Ama yüzlerine kara çalarak salacaklar. Bu çok önemli. Yani hem mahkum ettirecekler ondan sonra salacaklar” dedi.
 
MHP’NİN BAKIŞI
 
MHP İl Başkanı İsa Yalçın ise yapılacak düzenlemelerde hürriyetler ve güvenlik dengesine işaret etti ve “Bu paketlet neden çıkıyor?” diye sordu. Yalçın da İmralı görüşmelerine dikkat çekti. Yalçın, “Temel hak ve hürriyetleri genişleteceğiz derken devletin güvenliği tehdit altına sokulursa yani hürriyetlerle güvenlik arasında bir denge kurulmazsa bunda ciddi bir sıkıntı vardır. Tabi herkesin merak ettiği konu, bu paketlerin niçin çıktığıdır. Türkiye’nin bu uzun tutukluluk süreleri ve yargılamadaki bazı sıkıntılardan rahatlatmak anlamında çıkacak bir yasaya hiç kimse hayır diyemez ama bu yasalar dikkat ederseniz İmralı görüşmelerinden önce gündeme gelmesi görüşmelerden sonra bazı düzenlemelere gidilmesi ve meclise sunulması özellikle Nevruz kutlamalarından sonra da bu işin görülüyor ki niçin yapıldığı konusunda endişelerimiz gittikçe artmaktadır. Bu devletin yapmaması gereken bir şeydir. Yani atılacak adımlar dikkatli atılmalı. MHP olarak bu paketin içi ne
olduğu henüz belli değil. Tek tek maddeleri görüşülüp ülke menfaatine olan konularda muhalefet etmemiz mümkün değil ama bunun dışında suçluyu koruyan ya da suça göre kanun çıkarılan bir pozisyonda olursa da biz önce de olduğu gibi bu konuda da muhalefetimizi, TBMM’de gücümüz yettiğince yapacağız” dedi.