Ispartasporlu taraftarlar, pembe - yeşilli tarihinde ilk kez amatör kümeye düşen takımlarının bu hale gelmesinde sorumlu tuttukları MHP ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydına sandıkta hesap sorduklarını iddia ettiler.

44 yıllık mazisinde ilk kez amatör kümeye düşen Ispartaspor'un profesyonel liglere veda etmesi en çok taraftarını üzdü. Taraftarlar, 12 Haziran Genel Seçimlerinde Ispartaspor'u küme düşürenlerden hesap sorduklarını ileri sürdüler.

Sezon başında yapılan yönetim hataları nedeniyle, sahipsizlik ve vurdumduymazlık neticesinde küme düşmesi daha lig başından belli olan pembe-yeşilli taraftarların, çıkan sonuçlardan da anlaşılacağı üzere sandıkta hesap sorduğu görülüyor. Bilindiği üzere, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala Kulüp Başkanı iken lisans sorunları çözülememişti.

'Ispartaspor'a sahip çıkmak boynumun borcu!" diyen kendi kurduğu yönetime ve taraftara kızdığı için ilk başlardaki desteğini sürdürmeyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve MHP'ye sitem eden taraftarlar, sezon boyunca siyasilere ve şehrin büyüklerine sitem etmişti. Taraftarlar, "Verilen sözler lafta kaldı. Hani Ispartaspor sahipsiz kalmayacaktı? Ne istediler bizim Ispartasporumuzdan? Sonunda takımımız amatör kümede. Sandıkta hesap soracağımızı söyledik ve sorduk. Herkes anlasın Ispartaspor'a sahip çıkmayanların nasıl gerilediğini. Ve şimdiki milletvekilleri de Ispartaspor'a olar. sevgiyi anlamışlardır umarız" diyesitem ettiler.