Yalvaç Belediyesi'nde yönetimdeki kan kaybı sürüyor. Bugün de Belediye Meclis Üyesi Doğan Turan MHP'den istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Murat Sarıoğlu'nun ardından Yalvaç Belediye Meclisi'nde 11 üyeye sahip MHP'nin üye sayısı Turan'ın istifasıyla bugün itibariyle 9'a düştü. Alınan duyumlara göre, istifaların arkasının gelebileceği yönünde.

Bugün noter aracılığıyla partiden istifa ettiği öğrenilen Doğan Turan, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Çok kıymetli hemşehrilerim,

2014 Yerel seçimlerinde Ak Parti Genel Merkezimiz, Tekin Bayram veya avanesi tarafından yanıltıldı ve yanlış aday olarak Tekin Bayram aday gösterildi.

Bizler de Yalvaçlılar ve Ak Parti tabanında çalışan gönüllü Ak Partililer olarak bu yanlışa dur diyebilmek için Halil Hilmi Tütüncü'ye destek olmaya karar verdik. Seçim çalışmalarımız esnasında İl Genel Meclisi oylarında Ak Parti'ye, belediyede ise Halil Hilmi Tütüncü'ye çalıştık. Seçim sonucunda gördük ki, çoğunluk Yalvaçlı kardeşlerimiz de biz gibi düşünüyormuş. Çünkü bizim davamız Yalvaç davasıydı.

Halil Hilmi Tütüncü ile 14 aydır birlikte çalışmaktayız. Meclisteki birçok arkadaşımızın sıkıntısı, yeterince değer verilmemesi ve istişare edilmemesidir. Bunun sonucunda, son olarak kamuoyuna yansıyan yönüyle bazı arkadaşlarımızla bu sıkıntılı gidişata dikkat çekmek için meclis toplantısına katılmama kararı aldık. Fakat görüyorum ki, bu durumu düzeltebilmek için başkan tarafından samimi bir adım atılmamıştır.

Ayrıca gönüldaş bir Ak Partili olarak, partimin güçlü bir şekilde seçimlerden çıkabilmesi için, çevremizle birlikte Ak Partimize çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı, daha rahat yapabilmek için MHP üyeliğinden istifa etmeye karar verdim. Bundan sonraki çalışmalarıma bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğim.

2015 genel seçimlerinin Yalvaç'ımıza, Isparta'mıza, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diler, bütün Yalvaçlı hemşehrilerime saygılar sunarım."

Özyalvaç Gazetesi