MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekili aday adaylığı için partisine başvuranların seçkin nitelikleri, bilgi birikimleri, kariyer ve tecrübelerinin, MHP'ye güç katan ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
     Bahçeli, yazılı açıklamasında, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için MHP'ye aday adaylığı başvuru süresinin dün sona erdiğini anımsatarak, ''İktidarın yegâne alternatifi olan ve tek başına iktidar yürüyüşünde son dönemece giren Milliyetçi Hareket Partisi'ne aday adaylığı konusunda gösterilen ilgi ve teveccüh, büyük bir bahtiyarlık vesilesi olmuştur'' görüşünü ifade etti.
     Devlet Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     ''Aday adaylığı için başvuran, her alanda yetişmiş değerli arkadaşlarımızın seçkin nitelikleri, bilgi birikimleri, kariyer ve tecrübeleri, MHP'ye güç katan ayrı bir gurur kaynağıdır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayları, teşkilatlarımız ve üyelerimiz arasında yapılacak eğilim belirleme araştırmaları ışığında merkez yoklaması usulüyle belirlenecek ve 11 Nisan 2011 günü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilecektir.''
     MHP'nin 12 Haziran seçimlerine tek başına katılacağını bildiren Bahçeli, ''Diğer siyasi partilerle seçim ittifakı ve işbirliği yapmak Milliyetçi Hareket'in gündemine hiçbir zaman gelmemiştir'' ifadesini kullandı.
     Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''Çok ağır beka sorunlarıyla karşı karşıya bırakılan Türkiye, tarihi bir yol ayrımındadır. 12 Haziran 2011 seçimleri millet ve devlet olarak geleceğimizi belirleyecek bir kader seçimi olacaktır. Milliyetçi Hareket; yoksulluğu ve işsizliği Türk milleti için kader olmaktan çıkarmak, cepheleşmeleri geride bırakarak ortak değerler etrafında yeni bir kucaklaşma dönemi başlatmak, AKP dönemindeki yoksulluk, vurgun ve talanın hesabını sormak, kanlı terör ve etnik bölücülüğün kökünü kazıyarak Büyük Türk Milleti'nin bin yıllık kardeşlik hukukunu ve milli birliğini korumak ve ekonomik, siyasi, ahlaki ve toplumsal sorunları aşarak Türkiye merkezli bir siyaset anlayışıyla Türkiye'yi ayağa kaldırmak için tek başına iktidara taliptir.
     Türk milletine sözümüz; mutlu millet, huzurlu fert, adil ve güçlü devlet, temiz toplum, temiz yönetim, temiz siyaset, üreten ekonomi, adil paylaşım, refah toplumu, güvenli, huzurlu, onurlu ve mutlu bir gelecektir.''
     Açıklamasında, ''Türkiye sahipsiz ve çaresiz değildir'' diyen Bahçeli, ''Çare Milliyetçi Harekettir'' dedi.
     Bahçeli, ''Türkiye'nin geleceğini kurtarmak ve kaderine sahip çıkmak için başlattıkları bu kutlu mücadeleye MHP saflarında katılacak olan tüm değerli kardeşlerine, yol arkadaşlarına'' üstün başarılar da diledi.