MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti mitingi ile yaptığı değerlendirmelerde “Kamu binaları işgal edildi, kamu personeli miting alanına gönderildi… Yine Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ileri demokrasisi’ devreye girdi” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, milletvekili adayları, parti yöneticileri ve gazetecilerle bir araya geldi.
Yalçın, açıklamasında Soma’da meydana gelen maden faciasının yıldönümünü hatırlatarak, “301 madencimizi rahmetle anıyorum. Allah böyle acıları bir daha göstermesin. Yaşanan o acı olaya hükümet duyarsız ve etkisiz kalmıştır. O günün başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu işin fıtratında ölüm var’ gibi bir açıklamayla olayı geçiştirmiştir” dedi.

CHP DÜZGÜN BİR MİTİNG YAPTI

Pazartesi ve Salı günü Isparta’da gerçekleştirilen Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu mitinglerine de değinen Yalçın, “7 Haziran seçimleri için siyasi parti liderleri Isparta halkı ile buluşuyor. CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun mitingi gerçekleştirildi. Gerçekten hem miting öncesi hem de miting gayet düzgün bir şekilde yapıldı. Ancak AKP’nin mitingi için bunları söylemek pek mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

KAMU BİNALARI İŞGAL EDİLDİ

AK Parti mitinginde kamu binalarının işgal edildiğini ileri süren MHP İl Başkanı Yalçın, “Bir ilin bağımsızlığı Valilik Binasındaki Türk Bayrağı ile belli olur. Ama miting günü gördük ki, Valilik binasına dahi AKP bayrakları asıldı. Kamu binaları işgal edildi. AKP’nin daha önce yaptığı mitingde de benzer durumlar yaşanmıştı. Kamu personeli miting alanına getirtildi, öğrenciler daha siyasi malzeme olarak kullanıldı” dedi.



MHP AFİŞLERİNE MAHKEME KARARI İLE ENGELLEME

İlginç bir iddiayı da gündeme getiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Başbakan Davutoğlu’nun geçiş güzergahındaki billboardlarımız kaldırtıldı. İtiraz ettik, mahkeme kararı çıkardılar. Sayın Başbakan 17-25 Aralık süreci ile ilgili afişleri görmek istemiyormuş. Böyle bir şey ancak ve ancak AKP iktidarında olabilir. Siz o afişleri görseniz de görmesiniz de aziz Türk milleti o süreci, o süreçte yaşananları, para sayma makinalarını, ayakkabı kutularını unutmadı ve unutmayacak” ifadelerini kullandı.

İLERİ DEMOKRASİ DEVREDE

Yaşananları Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ileri demokrasi’ anlayışı ile tarif eden Yalçın, “AKP mitinginde bir kez daha gördük ki, Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasisi devreye sokulmuştur. Ama MHP iktidara geliyor. Tek tek hesap soracağız. Bu hükümeti devirmek yetmez, bu hükümetten hesap sormak gerekiyor” dedi.

3 DÖNEMDİR AYNI VAATLER

AK Parti Lideri ve Başbakan Davutoğlu’nun mitingde yaptığı konuşmayı da dikkatle takip ettiğini kaydeden Yalçın, “3 dönemdir aynı şeyleri söylüyorlar. Hızlı tren, teşvik, dereboğazı yolu, ikinci OSB her seçimin gündemi değil mi? 13 yıldır yapamadıklarını dönüp dolaşıp vaat ediyorlar” diye konuştu.

HIZLI TREN ISPARTA’NIN NERESİNDE?

Yalçın, “Hızlı tren Isparta’nın neresinde? Neresinden geçiyor? Bu soruların cevabı yok. 13 yılda 5 tane gölet yapmışlar, baraj yok. Verdikleri rakamlar bile yalan, yanlış. Ama artık Isparta bunlara inanmıyor. Şehir hastanesi ile milletin gözünü boyamaya çalışıyorlar. Türkiye’nin en küçük şehir hastanesi, 3 tane hastaneyi kaldırıp, 750 yataklı bir hastane yapıyorlar. Hastane projesine karşı değiliz. Ama bu proje Isparta’ya yetersizdir. Isparta’ya ne kazandırır?” dedi.

DEMİREL’İ AĞZINA ALAMADI

Davutoğlu’nun konuşmasında sık sık Said-i Nursi’den söz etmesine de anlam veremediğini dile getiren Yalçın, “Said-i Nursi’den söz ediyor. Orda bir sorun yok. Herkes saygı duyuyor Said-i Nursi’ye. Ama indiği Havalimanının adını taşıyan, geçtiği yolların adını taşıyan 9’uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in adını ağzına almıyor. Nedir bunların düşmanlığı?” diye sordu.



OKULDA AK PARTİ BAYRAKLARI

Öte yandan, AK Parti mitingi ile ilgili sosyal medyada da tartışmalar yaşandı. Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Isparta merkezde bulunan bir okulun penceresinden öğrencilerin AK Parti bayrakları dalgalandırdıklarını gösteren bir fotoğraf paylaştı. Çapraz, fotoğrafa yazdığı notta; “Isparta'da eğitimin durumu... Burası bir okul... Okul Müdürü Ne iş yapar? İl Milli Eğitim Müdürü ne yapar? Valilik ne yapar? Milli Eğitim Bakanlığı ne yapar?” sorusunu yönetti.