MHP Merkez İlçe Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada Osman Zabun'un açıklamalarının yakışıksız olduğu belirtildi. Zabun'un hukukçuya yakışır tarzda hareket etmediğinin belirtildiği açıklamada iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

İŞTE PARTİNİN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

 Sayın basın mensupları. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Cuma günü belediye soruşturması ile ilgili olarak hazırlanan iddianame açıklandı ve soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 15 arkadaşımız tutuksun yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

 Bu iddianame ile ilgili olarak çeşitli yorum ve açıklamaları basından takip ediyoruz. Bu açıklamalar içerisinde birisi de İl Genel Meclis Başkanı Sayın Osman ZABUN beyin yaptığı açıklamalar.

 Açıklamayı yapan kişinin aynı zamanda bir hukuk adamı olması bu açıklamayı daha da önemli kılmaktadır. Hakkında açıklamalar yapılan konu adı üstünde iddianemedir, yani ortada suç işlediğine dair kesin bir hüküm yoktur, iddia vardır. Mart ayının 12-15 tarihleri arasında görülecek davaya göre suçun olup olmadığına, eğer varsa ne olduğuna mahkeme karar verecek.
 

 Ortada kesinleşen hüküm veya ceza yok iken Belediye partizanlıkla, mensubu olduğu siyasi partiye çıkar temin etmekle suçlamak , sanki belediyede başka parti mensuplarına farklı davranıyormuş gibi açıklamalarda ve imarlarda bulunmak, siyasi bir partiyi töhmet altında bırakmak , meclis 1. Başkan vekilini belediye adına müdahil olarak göreve davet etmek, Osman ZABUN beyin hukukçu kimliği ile ve bulunduğu mevkiye yakışmamıştır.

Açıklamaların tam tabiri yargıyı yönlendirmeye çalışmak, yargıya müdahalede bulunmak ve aynı zamanda yargısız infaz yapmaktır. Osman ZABUN beyin mensubu olduğu siyasi misyonun en çok şikayet ettiği konudan aynı tavri kendisinin göstermesini, kendince ses getireceğine inandığı açıklamalarda bulunmasını, parti kongrelerinin gündemde olduğu şu günlerde manidar bulmaktayız.
 

 Isparta Belediyesi 29 mart 2009 tarihinden bu yana hiçbir parti mensubuna ve partiye ayrıcalıklı davranmamıştır. Kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde hizmet etmiştir ve etmeye devam edecektir. Bazı meclis kararları encümen kararları dikkat etiğinde, başvuru sahibinin siyasi durumu gözetilmeden karara bağlanmıştır.

Meclis 1.Başkan vekili ile müdahil olacağı davaların neler olduğunu da gayet iyi bilmektedir. Daha evvel gereğini yapmıştır ve yine yapacaktır.

 Isparta belediyesi bu döneminde ne devlete, ne de vatandaşa yük olmamıştır. Vergisini, sigortasını, esnafa olan borçlarını eski borçları da yapılandırmak suretiyle düzenli şekilde ödemektedir ve ödemeye de devam edecektir. Halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile çalışacak, kanunların öngördüğü tüm görev ve sorumluluklarını yerine getirecektir.

Isparta halkına temiz ve ucuz su içirmeye, istihdama yönelik ve belediyeye para kazandıracak tesislere yatırım yapmaya, temiz ve düzenli bir şehircilik anlayışı ile alt yapı ve asfalt çalışmalarına , ihtiyacı olan makine ekipmanlarına ve araçları almaya, üretim tesisleri kurmaya ve mevcutların kapasitelerini artırmaya, yaptığı park ve yaşam alanlarını halkın hizmetine sunmaya devam edecek, tüm bu hizmetleri yaparken de bütçe fazlası verecektir.

 Yapmadığı ve yapamayacağı şeylere gelince ; vatandaşına ve esnafına zulüm etmeyecektir, sırf karşı görüşte diye insanların evleri önlerini kazmayacak kum  çakıl dökmeyecektir, en ufak bir işi için bile insanları çeşitli renklerde masalara yönlendirmeyecektir, gayrimenkullerini yok pahasına kat karşılığı sözleşmelerle vermeyecektir, belediye birimlerini karşı görüşte insanlara korku vermek için kullanmayacaktır, esnafın kiralarını adamına göre keyfi artırmayacaktır, hiç bilimsel dayanağı olmadan vatandaşın can ve mal emniyetini tehlikeye sokan sondaj çalışmaları yapmayacak belediye kaynaklarını buralara yersiz harcamayacaktır, yapılan tüm baskılardan korkmayacak, yılmayacak tır.

 Isparta belediyesinde şu an görevde olan Belediye Başkanı’ndan Belediye Meclisi Üyelerine, memur ve işçilerine kadar tüm kadrolar, her türlü baskıya, müfettiş ordularıyla kuşatılmasını, bu müfettişlerin verdiği raporlar doğrultusun da İç İşleri bakanlığı tarafından soruşturma izni verilmedi halde, aynı konular defalarca karşısına çıkartılmasına kamu oyuna asılsız olarak insanları korkutmak adına yoğun bir şekilde asılsız dedikodular servis edilmesine rağmen, görevlerini ve hizmetlerini aksatmazlar.

 Ödediği su paraları, emin olsun ki belediye hizmetleri dışında herhangi bir yerde kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır. Bu konuda Osman ZABUN bey rahat olabilir. 

MHP
Merkez İlçe Başkanlığı