Doğru Yol Partisi Gençlik Kollarında yetişen ve Demirel ailesine yakınlığı ile bilinen, MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Kerem Araz, 24 Haziran seçimleri sürecinde Demirel ismi üzerinden öne çıkamaya çalışan İYİ Parti Milletvekili Adayı Aylin Cesur’u eleştirerek “Aylin Hanım’ın milletvekili adaylığında Demirel soyadını kullanmasına ben karşıyım. Bir Ispartalı olarak, bir Demirel sever olarak doğru bulmuyorum” dedi.

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’nin Isparta’dan aday gösterdiği Aylin Cesur’un, Demirel ismi üzerinden propagandasının yapılması, Isparta’da tepkiyle karşılanıyor. Uzun yıllar Demirel ailesinin yanında çalışan ve Doğru Yol Partisi Gençlik Kollarında yetişen MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Kerem Araz, Demirel isminin siyaset üstü olduğunu söyleyerek, her hangi bir siyasi parti adayının kendi adının önünde Demirel ismini kullanmasının yanlış olduğunu söyledi.

Araz, “Ben Şevket beyin ailesi ve Demirel ailesinin de, doktor hanımın milletvekili adaylığı noktasında her hangi bir destek vereceklerini ya da aday adaylığında dahi bir söz yada destek verdiklerini sanmıyorum. Çünkü onlarda Demirel isminin partiler üstü olduğunun farkındalar”  dedi.

Kerem Araz siyasette daha öncede bu tarz adaylıklar olduğunu söyleyerek “Örneğin rahmetli Özal’ın, rahmetli Ecevit’in bu şekilde yanında, yakının da çalışmış insanlar aday oldular. Bu kişilerin soyadlarını kullandılar. Fakat temsil ettikleri bölgeye yada temsil ettikleri siyasi partiye herhangi bir katkıları olmadı” diye konuştu.

ISPARTA SİYASETİNDE DEMİREL ETKİSİ

Isparta’da Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel ve Demirel ailesinin siyasi mirası üzerinden propaganda 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha etkisini gösterdi. CHP’nin Doğru yol Partisi eski Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ceyhan’ı aday göstermesi, İYİ Partinin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in doktoru Aylin Cesur’u aday göstermesinin yanında Merhum Hacı Ali Demirel’in torunu Emre Enginertan AK Parti’den aday adayı olmuştu. İYİ Parti Milletvekili adayı olan Aylin Cesur’un özellikle ulusal basında Demirel ismi kendini tanıtmaya çalışması Isparta’da tepki ile karşılandı.

‘DEMİREL İSMİ SİYASET ÜSTÜDÜR’

Doğru Yol Partisi Gençlik Kollarında yetişen ve uzun yıllar Demirel ailesinin yanında çalışması nedeniyle aileye yakınlığı ile bilinen, MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Kerem Araz,  “Demirel ismi Isparta’da ve Türkiye’de bugün için partiler üstü, siyaset üstü bir isimdir. Bizim hemşerimiz olması hasebiyle de Isparta’da, Türkiye’den daha fazla siyaset üstüdür. Isparta’da aileyi tanıyanlar, bilenler, onunla birlikte siyaset yapanlar, ticaret yapanlar, bugün için AK Parti’de, MHP’de, CHP’de siyaset yapan yada en azından seçmen bazında oy veren insanlardır” diyerek Demirel isminin bir aday tarafından kullanılmasının doğru olmadığını söyledi.

‘BİR DEMİREL SEVER OLARAK DOĞRU BULMUYORUM’

Araz, Gülses Gazetesine konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Mesela ben kendimden örnek vereyim. Sayın Cumhurbaşkanımızı tanıyan birisiyim, kardeşinin yanında 17 yıl bire bir çalışmış birisiyim. Siyaseti de, ticareti de, mühendisliği de konuşuyorduk kendisi ile. Ama bugün Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapmaktayım. Benim gibi farklı siyasi yapılarda siyaset yapan birçok örnekte gösterebilirim. Dolayısıyla Aylin Hanım’ın milletvekili adaylığında Demirel soyadını kullanmasına ben karşıyım. Bir Ispartalı olarak, bir Demirel sever olarak doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

‘AİLENİN DE BİR DESTEĞİ OLDUĞUNU SANMIYORUM’

Araz, açıklamasında şunlara yer verdi. “Ben Şevket beyin ailesi ve Demirel ailesinin de, doktor hanımın milletvekili adaylığı noktasında her hangi bir destek vereceklerini yada aday adaylığında dahi bir söz yada destek verdiklerini sanmıyorum. Çünkü onlarda Demirel isminin partiler üstü olduğunun farkındalar. CHP adayı Mustafa beyde hemşerimizdir.  Demirel’in Gençlik Kolları genel başkanlığını yapmış birisidir. Onun Demirel ismini öne çıkardığını pek duymuyoruz. Fakat özellikle doktor hanımla ilgili yazılan her şeyde Demirel ismi kendi isminin bir adım önüne çıkarılıyor.”

‘SİYASETE BİR KATKILARI OLMADI’

MHP’li İl Genel Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Kerem Araz, siyasette bu tür adaylıkların daha öncede görüldüğünü belirterek “Sadece siyasi biri olarak değil, bir Ispartalı olarak bunu doğru bulmuyorum. Daha öncede siyasette bu tür örnekler görüldü. Örneğin rahmetli Özal’ın, rahmetli Ecevit’in bu şekilde yanında, yakının da çalışmış insanlar aday oldular. Bu kişilerin soyadlarını kullandılar. Fakat temsil ettikleri bölgeye yada temsil ettikleri siyasi partiye herhangi bir katkıları olmadı. Olayın bir tarafı da budur” şeklinde konuştu.