AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Doç.Dr. Suat Kolukırık CHP’nin MHP’yi asansör partisi haline getirdiğini söyledi. Kolukırık, referandumda MHP oylarını yanına almayı başaran CHP’nin şimdide kaset operasyonları aracılığı ile MHP’li seçmenin oyuna göz diktiğini iddia etti.

Kolukırık, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 22 Mayıs’ta Isparta mitinginde CHP adayı Ali Haydar Öner’in eşi Saadet Şen Öner ile birlikte Bahçeli’yi çiçeklerle karşılayıp seçim bürosuna davet ettiğini hatırlattı. Kolukırık, “Kaset skandallarının arkasında AK Parti’nin olduğunu iddia edenler CHP’nin MHP’ye olan yakınlaşmasına ve Ali Haydar Öner’in Bahçeliyi seçim bürosuna davet etmesine hanımı ile birlikte karşılamasına baksınlar. Bu tablo Türkiye genelinde de bu işbirlikçi uzantıların var olduğunu bir göstergesidir.” dedi.

MHP’deki kaset operasyonlarının arkasında CHP zihniyetinin olduğunu iddia eden Kolukırık, MHP’nin son dönem politikalarında yaşanan ulusalcı çizgiye kayışla birlikte CHP’nin bu partinin oylarına olan ilgisinin her fırsatta kendisini belli ettiğini vurguladı. Kolukırık, “Referandumda MHP oylarını yanına almayı başaran ve bu partiyi 'asansör partisi' haline dönüştüren CHP, şimdi de kaset operasyonları aracılığıyla MHP’li seçmenin oyuna göz dikmiş görünüyor.

En son CHP adayı Ali Haydar Öner’in Bahçeli’yi kendi seçim bürosuna davet etmesi CHP’nin MHP oylarına göz diktiğinin ve bu parti üzerindeki beklentilerinin bir kanıtıdır. Üzücü olan ise MHP yönetiminin de bu davetten hoşnut bir görüntü çizmesidir.” diye konuştu.

MHP’nin CHP ile ittifak etmesini, ‘milliyetçi geleneğe yapılmış bir ihanettir’ diye yorumlayan Kolukırık, Alparslan Türkeş’in MHP’si ile CHP’nin asla bir arada olamayacağını belirterek şunları söyledi; “Şu andaki MHP özünden kopmuş bir partidir. Geçmişte bu ülkede vatanseverlik yaptıkları için CHP tarafından hapse atılmış, tabutluklara konmuş olanların kemiklerini sızlatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Türk milliyetçilerini hapse atan CHP, bugün MHP oylarının gittiği bir yer olamaz.”
 Suat Kolukırık, milliyetçileri o dönemlerde yok edilmesi gereken bir kitle olarak gören CHP zihniyetinin tek parti geleneğinin bir devamı olarak MHP’yi içerisine almak istediğini ifade ederek, CHP ile ittifakın milliyetçi geleneğe ihanet olduğunu kaydetti.  

Türk Milliyetçilerinin yeni adresinin AK Parti olduğunu ileri süren Kolukırık, “Çünkü biz hizmet partiyiz, toplumun değerlerine saygı duyuyoruz. Güçlü Türkiye’yi Atatürk’ün Türkiye’sini daha da güçlü hale getirmek için uğraşan kadrolarız.” şeklinde konuştu.