Isparta’da Meral Akşener’in başkanlığında kurulacak partiye geçmek için Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa eden üye sayısı 40’ı geçti. İstifaları değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bunların amacı parti kurup iktidara gelmek mi, yoksa parti kuruyoruz diyerek Milliyetçi Hareket Partisi’ni yok etmeye mi çalışıyorlar? Bunu zamanında deneyenler siyasi mezarlıkta yerini aldılar” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) hareketli günler yaşanıyor. Meral Akşener’in başkanlığında kurulacak parti için daha önce Şarkikaraağaç ilçesinde yaklaşık 20 üyenin MHP’den istifa ettiği belirtilmişti. Geçen gün de Isparta merkezde 20’ye yakın partilinin istifa ettiği ifade edildi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, kimsenin partiden gitmesini istemediklerini ancak gidenlere de kal demeyeceklerini belirterek, “Milliyetçi Hareket Partisi’yle gündemde kalmak isteyenler artık bu ısrarlarından vazgeçsinler” dedi.

GEÇMİŞTE ONLARA VERİLEN UNVANLARINI KULLANMALARINI KAMUOYUNA BIRAKIYORUM

Milliyetçi Hareket Partisi’nin yarım asrı aşan siyasi geleneği, töresi ve tüzüğüyle yoluna devam ettiğini dile getiren İl Başkanı İsa Yalçın, “Yeni bir parti kurulacağı çalışmalarıyla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ettirilerek kurulacak bir partinin ne kadar yeni ve bahsettikleri gibi ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin dışında bir parti, devamı olmayan bir parti, herkesi içine alacak, bütünleştirecek bir parti’ gibi cümlelerle de çok bağdaşmıyor.  Sayın genel başkanımız ifade etti; kapı açık, isteyen girer, isteyen çıkar. Bu konuyla ilgili biz hiç kimsenin gitmesini istemeyiz. Ama gitmek isteyenlere de kal demeyiz. Partide kalarak mücadeleye devam eden herkes başımızın tacıdır. Ama bunların giderken geçmişte onlara verilen unvanları halen kullanıp, mevcut yönetici, mevcut il başkanı, mevcut il başkan yardımcısı gibi kullanılmasının da ne kadar siyasi etiğe ve nezakete yakıştığını kamuoyuna bırakıyorum” dedi.

GİTMEK İSTEYEN GİDEBİLİR

Konunun yeni bir parti kurma çalışması olması durumunda herkesin bildiğini yapabileceğini ifade eden Yalçın, “Ama bu konu Milliyetçi Hareket Partisi’ni rahatsız etme noktasındaysa bu konuda tavırlarına devam ederlerse de Milliyetçi Hareket Partisi tarihin her döneminde olduğu gibi kendisine zarar verecek ve parti huzurunu bozacak her şeye en sert tepkisi zamanı gelince verecektir. Herkes işine ve gücüne baksın. Yeni parti kuracaklar, partilerine kurabilirler. Gitmek isteyen gidebilir. Milliyetçi Hareket Partisi Isparta’da köklü tarihine de bakıldığında sıkıntı yaşamayacaktır. Bunların amacı ne parti kurup iktidara gelmek mi yoksa parti kuruyoruz deyip Milliyetçi Hareket Partisi’ni yok etmeye mi çalışıyorlar. Bunu zamanında deneyenler siyasi tarihte siyasi mezarlıkta yerini aldılar. Biz kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Bundan sonraki süreçte de başka partilerin ne yapacağı bizi ilgilendirmez. Ama Milliyetçi Hareket Partisi’yle gündemde kalmak isteyenler artık bu ısrarlarından vazgeçsinler” şeklinde konuştu.