2017 yılında başladığımız çalışmalarımızdan birisi de Migros Kavşağı. Programımızda aksama olmazsa 30 Ağustos’ta bitirmeyi planlıyoruz. Süresi her ne kadar 2018’de bitiyorsa yaptığımız görüşmelerde valiliğimiz ve belediyemiz çok büyük destek oldu ve işimiz rahatladı. Kurban Bayramı'ndan önce Migros Kavşağını hizmete açmayı hedefliyoruz. 2017 yılında Gönen-Atabey arasında tamamen sıcak karışım olarak bitireceğiz. Isparta-Ağlasun yolunun tamamı sıcak karışım olarak ihale edildi. Mevsim şartlarını bekliyoruz. Uluborlu-Senirkent ihalemiz de sonuçlandı. Büyük ihtimalle Mayıs ayı içerisinde Uluborlu-Senirkent arası sıcak karışım asfalt çalışmalarına başlayacağız. Ayrıca Isparta’da 160 kilometrelik statik kaplama, yenileme ve rutin yol kaplama çalışmaları devam edecek." Öte yandan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Karayolları Bölge Müdürü Çobanoğlu'na iki konuda soru yöneltti. Akdaş, şöyle konuştu:

"Isparta –Konya duble yolu çalışması Eğirdir geçişi yapılıyor. Yazıyla bildirdik, dönüş de yapıldı ama şu an statik kaplama işine başladılar. Ancak herhangi menfez veya üst, alt geçit işini göremiyoruz orada. Yine aynı noktada Köprübaşı mevkide sanayi istikametine doğru bir yan yolumuz var. Orada bir çalışma göremiyoruz. İkinci konumuz Barla yol kavşağı düzenleme çalışmaları başladı, teşekkür ediyoruz. Fakat orada DSİ’ye ait bir kanal var.

O kanalın alternatif güzergaha alınmasıyla ilgili bir tespitin yapıldığını biliyoruz. Ama çiftçiler ve kooperatif başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde şu an ki mevcut kanal kırılırsa alternatif güzergahın yeni sezona yetiştirilemeyeceğine bahsediliyor. Yetiştirilemeyecek gibi olursa kavşak düzenlemesinin ertelenmesi gerekecek. Bu da Barla gibi bir yer için sıkıntı olacak.

Barla kavşağındaki su hatlarını karayolları olarak biz yapacağız. Sulama sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Sulama sezonunda sıkıntı olacaksa bunu erteleyeceğiz." Karayolları Bölge Müdürü Çobanoğlu, şu cevabı verdi: "Barla kavşağındaki su hatlarını karayolları olarak biz yapacağız. Sulama sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Sulama sezonunda sıkıntı olacaksa bunu erteleyeceğiz.

Eğirdir geçişine ilave bir şey yapmamız konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Yapacağınız her menfez için bir sürü yerden olur almanız gerekecek. Hidrolik yapılara müsaade etmiyorlar. Talep edilen yerde Eğirdir Koruma Havzası olduğu için müsaade edilmiyor. Üst geçit talebiniz vardı, onunla ilgili değerlendirme yapılacak. Eğirdir’le ilgili her işimizde bir sürü sorun var."