Millet soruyor sayın başkan susma cevap ver bu paylaşım AKEPE"nin adaleti mi yoksa?

 

Millet Partisi İl Başkanı Ali İhsan Başat yazılı bir açıklamada bulunarak  Belediye Başkanı Hasan Balaman"a Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinin 40 Trilyon civarındaki arsasını ve üzerindeki 20 Trilyonluk binaları yok sayıp bir cami, bir konferans salonu ve yeraltındaki alışveriş merkezi denilen bir paylaşımı hangi vicdanla hangi adalet duygusuyla izah edilebildiğini sordu.

 

Başat"ın açıklaması şöyle” Sayın Ispartalılar, hiçbir ekonomik maliyeti olmayan otobüs durakları, meydanlar, cami avlusu gibi yerlerin karşılığında m2"si sekiz milyara kadar olan sayısı 400"ün üzerindeki dükkanların tamamı ile yükselen 6 tane dev kulelerin  tamamı müteahhidin olacak, buna karşılık Isparta Belediyesi, ne mi alıyor;  ortak kullanım alanları, üçüncü bodrumdaki ticari değeri olmayan yerleri alıyor. Yani ticari getiri anlamında yaklaşık %8 Isparta"lıların, %92"si müteahhidin.

 

Böyle bir kat  karşılığı işi dünyanın neresinde görülmüştür. Böyle bir paylaşımı hangi AKEPE li yönetici içine sindirebiliyor. Bu paylaşım AKEPE"nin adaletimi böyle bir paylaşımda kim kalkınıyor?

 

Sayın başkan bunlar yanlış ise ve eğer siz şeffaf iseniz bunun maketini yaptırıp belediyeye ve müteahhide ait olan yerleri farklı renklerle boyatıp Kaymakkapı Meydanına halkın ziyaretine açmanızı öneriyorum. Böylece bütün gerçekler halk tarafından öğrenilecektir. Ve bu paylaşım konusunda ankette yaptırılabilir. Ama başkan bunu yapamayacaktır. Çünkü yaptığı yanlışlıklar ortaya çıkacaktır. İnşallah yapılmaz ama şayet I.T.K.M. bu şekilde yapılacak olursa Isparta"lılar yarın burası kime ait diye soracak ve o zaman gerçekler görülecektir.

 

Mademki partinin adı adaletle başlıyor Sayın il başkanı ve yönetimi bu konuda üç aydan beri neden susmaktadır. Bunun vebalini şu mübarek günler hürmetine birkaç dakika düşünüp vicdan muhasebesi yapmaları gerekmez mi? Bu komediye ne zaman dur denilecektir? Bu garabete ve haksızlığa dur diyecek teşkilat üyeleri hangi işlerle meşgul merak etmekteyiz? Kendilerinden rica ediyorum bu Isparta"lının malına sahip çıksınlar ki bizde kendilerini tebrik edelim alkışlayalım”